На 15 януари по bTV започва най-мащабната кино-телевизионна продукция, създавана

...
На 15 януари по bTV започва най-мащабната кино-телевизионна продукция, създавана
Коментари Харесай

bTV Репортерите: „Скъпи наследници“ – преди премиерата

На 15 януари по bTV стартира най-мащабната кино-телевизионна продукция, създавана в България – „ Скъпи наследници “.

Едно семейство, разединено от несъгласия, пристрастености и проблеми, би трябвало още веднъж да бъде дружно поради голям залог. Битката за спечелването му ще промени всеки от тях. Завинаги.

Ден преди премиерата, ще разгледаме снимачните площадки, ще ви срещнем с актьорите и основателите на сериала, за който на следващия ден всички ще приказват.

Медицински хеликоптер в небето над София. Напрегнато очакване пред огромна столична болница. Лекарски екипи са подготвени да окажат незабавна помощ – това е първият снимачен ден на сериала „ Скъпи наследници “. По тази основна сцена работят десетки експерти – водачи, механически екипи, актьорски състав. Всички те са под „ диригентството “ на Тодор Чапкънов – един от режисьорите на продукцията.

„ Снимаме екшън, снимаме комедия, снимаме драма. Имаме неповторим актьорски състав – суперзвезди. Имаме новоизгряващи такива, които ще станат, 100%. На най-различни места по света – започваме с Аржентина, Испания, Турция, България. Предстои доста романтика, доста интриги, доста обрати “, споделя Чапкънов.

На снимачната площадка е и първата ни среща с героя на Орлин Павлов.

„ В първата серия има доста екшън, доста адреналин, само че оттова нататък историята става много занимателна, и съм сигурен, че ще бъде доста забавна за всички фенове “, споделя той.

Дали незабавната задача на хеликоптера има щастлива развръзка, очаквайте напълно скоро в „ Скъпи наследници “. А в този момент ще ви разкажем по какъв начин върху картата на България се появи нова локация , особено за фотосите на продукцията – Бели вит.

„ Построихме същинско село на над 500 декара. Гори, планини, река, язовир. Всичко за една продукция на международно равнище “, споделя изпълнителният продуцент на сериала Михаил Менкаджиев.

И това не е фон, а същински къщи и постройки, в стила на българските обичаи. Тази достоверна конюнктура става сцена на спорове, обич и комични обстановки.

Бели Вит е мястото, на което разединеното семейство ще би трябвало да живее дружно. Залогът пред всеки от героите е голям и ще промени живота му.

Художниците-сценографи на продукцията са се погрижили за всичко. Те издигат и изографисват даже православен параклис – духовния център на Бели вит. По него е работил Анастас Джидров.

„ Мястото е осветено по всички догми на Българската православна черква. С отец, който ни уточни мястото, където би трябвало да бъде параклиса – споделя сценографът. – То си е божествено, то е просто… Ти се затваряш тук и забравяш за всичко останало към себе си “.

Джидров и неговите сътрудници черпят ентусиазъм от старите майстори, градили къщи в Копривщица, Лещен и Ковачевица.

Къщата на семейство Дочеви да вземем за пример е цялостно копие на копривщенската „ Двата щрауса “.

Хиляди са костюмите, употребявани при снимането на „ Скъпи наследници “. Цветовете и тъканите прибавят значими линии към построяването на облиците в продукцията.

„ Много постоянно костюмът дава повече информация на фена за характера на персонажа, в сравнение с самият артист в първата си сцена или в първата си поява “, показва художникът по костюмите Ралица Лъскова-Гацова.

Освен модерни облекла, на актьорите са били нужни и обичайни български носии. Някои от облеклата имат дълга кино история.

Панталон, носен от Дарин Ангелов, да вземем за пример е бил на Иван Кръстев като Манол във „ Време разделно “.

В „ Скъпи наследници “ ще забележим обичани артисти и ще опознаем нови лица, някои от които към този момент сте виждали на театралната сцена и екрана.

Сериалът е сниман у нас и в чужбина, на стотици местоположения, през всички сезони, с екип от потвърдени експерти в киното, малкия екран и даже спорта.

Той е извънредно създаден откъм драматургия, местоположения, екип, актьорски състав. За всички, които го вършим, е предизвикателство и голямо наслаждение и считам, че ще бъде голямо наслаждение и за тези, които ще го гледат, споделя режисьорът Чапкънов.

Вижте повече във видеото: -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР