На 15 септември правителството на Борисов взе нов заем от

...
На 15 септември правителството на Борисов взе нов заем от
Коментари Харесай

Нинова за заема на правителството: Всички плащаме, за да може един човек да харчи еднолично

" На 15 септември държавното управление на Борисов взе нов заем от интернационалните пазари. 10-годишна емисия за 2.5 милиарда лева и 2.5 милиарда за 30 години, общо 5 милиарда лева За това деяние на държавното управление има доста въпроси, без отговори от страна на премиера.
Защо се появи нужда от нов дълг? Та нали единствено преди няколко месеца министър-председателят твърдеше, че макар рецесията не се постанова нов заем, тъй като в запаса на страната има 9 милиарда лева ", уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в време на декларация от името на група.
 Експерт: Говорихме за мазнинки в бюджета, а най-после вземаме 5 милиарда заем Експерт: Говорихме за " мазнинки " в бюджета, а най-после вземаме 5 милиарда заем
„ Допреди няколко седмици единствено говорехме за „ мазнинките “ в бюджета, за един фискален запас от порядъка на 10 милиарда...
" Защо трябваше да се емитира дълг на интернационалния пазар. Специалисти споделят, че е доста по-полезно за българската стопанска система и финансови пазари такава сума да бъде пласирана на вътрешния пазар " , разяснява Нинова. Тя разяснява, че издаването на вътрешен заем би решило наши, вътрешни, български, стопански проблеми.
" Трети въпрос - изискванията, при които е взет дългът. Определено несъответстващи са изказванията на държавното управление, че е постигнало супер ниска цена на дълга.
" Четвърто, несъмнено, най-важното. Ще подтиква ли този заем стопанската система? И ще усъвършенства виталното ниво на народа? Както постоянно ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по разпоредбите. Има пояснение. тези пари ще бъдат употребявани за остарели заеми на Борисов от 2016 година за покриване на недостиг от близо 3.5 милиарда лева По-важно е, че против тези пари няма никакъв проект за стопански напредък . Има развити страни, ще каже някой, с по-висок дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт. Така е, само че там се влагат обществени финанси в повишение на стандарта на живот, а у нас се пилеят през прозореца на джипа. Тук е огромният проблем и въпрос.
Уважаеми българи, за 10 годишното ръководство на Борисов той е взел общо 30 милиарда лева заем, против това какво имаме: пада качеството на опазването на здравето, усилва се функционалната неначетеност при децата, неравенствата,все по-нездравословна е околната ни среда. Една трета от българското население е без достъп до питейна вода, няма електронно държавно управление. Цената на всичко това е заем, против влошен стандарт на живот, се заплаща от целия народ ", сподели Нинова, представена от Фокус.
 Сачева съобщи, че кабинетът не разисква вид за подаване на оставка Сачева съобщи, че кабинетът не разисква вид за подаване на оставка
Не се разисква вид за подаване на оставка. Ние не си вършим тънки сметки. Нашият фокус е работата, която би трябвало да свършим за хората...
" Премиерът на България ще бъде запомнен с честите смени на позицията си по един и същи въпрос съгласно обстановката на деня . По един той е безусловно пореден: тъпчене на парламентарната република и разграждане на държавността. Затриха понятието разделяне на управляващите ", сподели още Нинова.
Тя регистрира, че за 10 години министър председателят не е пристигнал пред Народното събрание да внесе един бюджет или да регистрира най-малко един път осъществяването на бюджета. " А това са нашите пари, на всички български жители. Всички плащаме, с цел да може един човек да харчи еднолично, непрозрачно, безотчетно за своето политическо оцеляване. Въпреки митингите, макар новата политическа конюнктура, макар отхвърлянето на този модел от от ден на ден български жители, той не си взе поука и продължава по същия метод и тази седмица. Решението на доста въпроси се корени в оставката му. Пропиляха 10 години на България, пропиляха сегашното ни. Скъпи българи, да не разрешаваме да пропилеят и бъдещето ни ", уточни още Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР