На 15 септември България ще се присъедини към Европейския фитнес

...
На 15 септември България ще се присъедини към Европейския фитнес
Коментари Харесай

Европейският фитнес ден ще бъде отбелязан за пръв път в България

На 15 септември България ще се причисли към Европейския фитнес ден, публично събитие в границите на Европейската седмица на спорта, целящо да предизвика всички фитнес центрове, спортни клубове и зали за спорт, танци и други физически интензивности да отворят своите порти и дружно да трансфорат деня в най-активния в Европа за тази година. Инициативата се провежда за пръв път на европейско равнище, а концепцията му е основана на сполучливата процедура на Националния фитнес ден във Англия, проведен от ukactive от 2014 година насам. В България планът се осъществя от Сдружение BG Бъди Активен и към този момент към самодейността са се включили едни от най-големите спортни вериги в страната.

Европейският фитнес ден се провежда от Международната асоциация за спорт и просвета (ISCA) като част от акцията NowWeMOVE. BG Бъди Активен, дружно с Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването, насочва покана към фитнес центрове и спортни, танцови и йога клубове от страната да отворят вратите си за свободни визити в границите на Европейския фитнес ден, като по този метод дадат опция на всички искащи да пробват за първи път техните оферти за спортни интензивности, да вземат участие в надпревари и други начинания, които освен ще ангажират повече хора да бъдат дейни, само че и също по този начин ще привлекат нови клиенти и ще основат спомагателни благоприятни условия за развиване на техния бизнес. Регистрацията на събития в Европейския фитнес ден към момента е отворена и всички искащи клубове могат да заявят своето присъединяване на този адрес.

“Виждаме голям капацитет фитнес центровете и спортните клубове да доближат до повече хора и да ги накарат да бъдат по-активни в своето всекидневие. Затова и създадохме тази самодейност, която да придвижи сполучливия опит на британския Национален фитнес ден на европейско равнище ”, показа Ласка Ненова, управител за Европа на акцията NowWeMOVE. “В същото време Европейският фитнес ден ще даде опция на фитнес центровете и спортните клубове да опитат нови интензивности, да промотират към този момент съществуващи и да основат стратегия, която евентуалните им клиенти търсят. Заедно ще успеем да създадем физическата интензивност по-атрактивна за повече хора и по този метод да повлияем положително на метода им на живот! ”, добави тя.

Проучване „ Евробарометър ” за физическата интензивност, извършено през 2014 година, демонстрира покачване на броя на хората, които посещават постоянно фитнес център от 11% на 15% и спортна зала от 11% на 13%. Проучването демонстрира и забележителен капацитет за развиване на бранша, което дава опция за още по-внушително развиване на резултатите през идващите години. 

Изследване “The Economic Cost of Physical Inactivity in Europe ”, поръчано от ISCA и осъществено от Centre for Economics and Business Research през 2015 година демонстрира, че близо 500 000 европейци всяка година умират в следствие заболявания, подкрепени от незадоволителната физическа интензивност. Един на всеки 4 възрастни в Европа не е физически деен в всекидневието си и цената, която европейската стопанска система заплаща за това е на 80 милиарда евро – 5 милиарда повече от международните разноски за лекарства срещу рак. Изследването показва, че в случай че не бъдат подхванати дейности, които да стимулират хората да бъдат по-активни, в бъдеще рискът за публичното здраве от неналичието на физическа интензивност ще е по-висок от този от тютюнопушенето. 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР