На 15 ноември в имението Филоли“ в Сан Франциско китайският

...
На 15 ноември в имението Филоли“ в Сан Франциско китайският
Коментари Харесай

Уан И: Срещата между Си Дзинпин и Джо Байдън даде множество резултати

На 15 ноември в имението „ Филоли “ в Сан Франциско китайският ръководител Си Дзинпин организира диалог с американския президент Джо Байдън. След срещата Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър на Китай, показа срещата пред медиите.

Уан И съобщи, че диалогът сред държавните глави е бил изчерпателен и изчерпателен. „ Това беше една историческа и стратегическа среща, която ще играе управителна роля в по-нататъшното развиване на двустранните връзки “, разяснява той, като добави, че се чакат доста позитивни резултати. На база на взаимно ценене и равнопоставеност, двамата водачи са разискали въпроса за взаимно съдействие в разнообразни области. Били са постигнали договорености по повече от 20 въпроса в области като външната политика, културния продан, световното ръководство, военната сигурност и други. Постигнатите резултати показват, че сред двете страни има необятни общи ползи, китайско-американските връзки работят въз основата на взаимна полза, а разговорът и съдействието са единствената вярна алтернатива на двете страни.



„ Сан Франциско не е край, а би трябвало да бъде нова насочна точка. Уверени сме, че Китай и Съединени американски щати могат да намерят верен път на връзките между тях. Това е наклонност на времето и дава отговор на упованията на хората “, добави още китайският външен министър.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР