На 15-месечна възраст Джейс Джойс е запален по четенето и

...
На 15-месечна възраст Джейс Джойс е запален по четенето и
Коментари Харесай

Дете чудо: На 4 години в Гинес с рекорд писане на книги

На 15-месечна възраст Джейс Джойс е разпален по четенето и писането.

Сега, на четиригодишна възраст, той има право да кандидатства за регистриране в Книгата на върховете на Гинес като най-младия човек, издал книга и поредност по едно и също време.

Майка му Аним Джойс го разказва като " необикновено момче с немислим гений ", съобщи Анадолската организация

Тя за първи път осъзнава капацитета на Джейс, когато на 15-месечна възраст той може да държи моливи като възрастен.

На тригодишна възраст той може да записва мислите си в сюжети, което разкрива мощните страни на отличната му памет. Той има огромен гений за запаметяване, написа и илюстрира събития или истории с нотка на премеждие и развлечение.

" Харесва ми да пиша, тъй като писането е занимателно. Искам хората да четат това, което пиша, и да употребяват въображението си и да напишат свои лични истории ", споделя дребният създател.

Майка му споделя, че Джейс има фотографска памет, което му оказва помощ да стартира да чете и написа още в ранна възраст.

" На 3-годишна възраст той стартира да написа сюжети за нашите пътувания до парка, зоологическата градина и магазина за хранителни артикули. Когато се прибирахме у дома, той просто искаше да запише всичко и да го илюстрира. "

Аним споделя, че е чела на сина си като всяка друга майка, само че геният на Джейс за запаметяване го е предиздвикал бързо да се научи да чете и написа.

Първите две книги на Джейс - " Плаж без море " и " Сладкото зъбче на Джейс " - бяха оповестени на Световния ден на книгата 2 март.

Той е основният воин в историите си. Историите му са свързани с морал, като да вземем за пример да предизвиква децата да се хранят здравословно или да знаят, че от време на време нещата не се случват по този начин, както желаеме, само че въпреки всичко можем да сме щастливи с това, което имаме.

Той е единствено на четири години и 10 месеца. Сегашният рекордьор е създател от Шри Ланка, който разгласява първата си книга " Нездравословна храна " на 4 години и 356 дни.

Аним съобщи, че фамилията ѝ е осъществило нужния контакт със Световния връх на Гинес и е подало заявление.

За да бъде приет един връх обаче, има няколко критерия. Джейс би трябвало да издава с публично издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга.

Семейството съобщи, че е изпълнило всички критерии и в този момент чака книгата да продаде нужния брой екземпляри, които се оферират в Amazon.

Книгите с картинки на Джейс също се издават независимо посредством основаното в Бирмингам издателство The Book Chief.

Аним се надява, че книгите на сина ѝ ще се продадат преди крайния период от четири години и 356 дни.

" Толкова съм необикновено горда от това по какъв начин се е появил и какво е постигнал на доста ранна възраст, когато децата не се учат да четат, камо ли да пишат свои лични истории. Да ги публикуваме е сбъдната фантазия. Наистина се надявам, че той има вяра в себе си толкоз, колкото и аз имам вяра в него ", сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР