На 15 и 16 октомври РК Спорт и здраве съвместно

...
На 15 и 16 октомври РК Спорт и здраве съвместно
Коментари Харесай

В Кърджали организираха спортен празник

На 15 и 16 октомври РК „ Спорт и здраве ” взаимно с община Кърджали проведоха спортни надпревари в чест на Деня на Кърджали.

В извънредно оспорвана конкуренция от три типа спорт – минифутбол, стрийтбол и дартс, се срещнаха излъчените от обособените структури на КНСБ общо близо 90 състезатели.

В конкуренцията по дартс първото място заеха чиновниците в „ Мрежи Високо напрежение ”, следвани от учителите от СУ „ П.Р. Славейков ” и от ПГ по електроника и електротехника „ Капитан Петко Войвода ”.

При минифутбола първото място бе извоювано от тима „ Лафурия ” – Крумовград. Втори и трети станаха надлежно Футболната школа „ Арда 24 ” и „ Детроник ”.

Първи в стрийтбола стана тима на СУ „ П.РV Славейков ”.

„ На терените цареше дух на приемливост и спортменство, гарнирани със мощно предпочитание за победа. Това, което мен ме зарадва, е че всички надпревари минаха без произшествия и травми. Един от вратарите по време на срещата по минифутбол не преставаше да приканва и вика към своите съотборници – „ Без фал, без фал! ”, което единствено по себе си е задоволително показателно за отношението и морала на спортистите, взели участие в надпреварите ”, разяснява ръководителят на РК „ Спорт и здраве ” Иванка Караколева.

По думите й уголемява се кръга на искащите да вземат участие в сходни спортни мероприятия. Увеличавал се и броя на работодателите, които подтикнали развиването на спорта в ръководените от тях структури.   Тя им благодари за това което вършат, тъй като по този метод се грижат за здравето на своите служащи и чиновници. Караколева изрече също своята признателност към кметовете на Кърджали и Крумовград доктор инж. Хасан Азис и Себихан Мехмед, които постоянно откликвали  и подкрепяли сходен вид спортни начинания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР