На 15 и 16 май в с. Кърпачево, ученици от

...
На 15 и 16 май в с. Кърпачево, ученици от
Коментари Харесай

Ученици от град Левски участваха в инициативата „Научи, разкажи, заснеми!”

На 15 и 16 май в с. Кърпачево, възпитаници от град Левски, проведени от МКБППМН, взеха присъединяване в самодейността „ Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството. ” Проектът на Arte Urbana Collectif и EUNIC-България включваше кино прожекции, кино диспути и на практика работилници за описване на истории. На учениците бяха показани прожекции на късометражни и пълнометражни филми с въздействащи обществени и публични послания. Избраните филми бяха с интернационално звучене и включваха португалски, австрийски, швейцарски, немски и британски продукции.



Всеки един от участниците имаше опцията да даде собствен снимков материал и текст към него, с който да кандидатства за присъединяване в Летен юношески кинолагер в с. Кърпачево, по време на който ще се включат в работилници по видеозаснемане и монтаж. Видни български кинорежисьори и артисти ще им предадат умения за основаване на лични аудиовизуални творби. Финалът на плана ще настъпи през есента, когато ще бъдат показани филмите, основани от участниците.



Инициативата беше по покана на съдружие „ Деветашко плато “ и като част от план-програмата на МКБППМН по включването на малолетните към културни действия, стимулиращи креативните им качества и възпитаване на гражданска интензивност и ангажираност.

Илияна Александрова

Скеретар на МКБППМН
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР