На 15 февруари в 12,00 часа ще бъде подписан договорът

...
На 15 февруари в 12,00 часа ще бъде подписан договорът
Коментари Харесай

Започва строителство на компостиращи и сепарираща системи

На 15 февруари в 12,00 часа ще бъде подписан договорът за безплатна помощ по плана за създаване на сепарираща и компостиращи съоръжения за битови боклуци на седем наши общини, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Това са Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Пазарджик, Пещера и Септември. Полагането на подписите ще стане в Министерството на околната среда и водите в наличието на представители от седемте общини.

Проектът е на стойност 19 693 675 лв. и ще се извършва в продължение на 35 месеца. По думите на Попов, към този момент има определена компания за проектирането, до лятото то би трябвало да е направено и още от есента да стартира реализацията.

В района ще бъдат построени четири такива съоръжения, заяви още кметът. В Алеко Константиново ще има такава за авансово отнасяне на смесена битова боклук с потенциал до 43 000 тона годишно. Отделно ще има и за компостиране, тя ще преработва до 14 тона боклук на година. Подобни уреди, само че с по-малки благоприятни условия, ще бъдат построени в землищата на Варвара – за община Септември, и на Дъбравите – за община Белово. Те ще могат да компостират надлежно до 2598 тона и до 2000 тона годишно.

Снимка - списък " Пазарджишка Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР