>На 15 февруари 2017 г. подсъдимият отишъл в офис на

...
>На 15 февруари 2017 г. подсъдимият отишъл в офис на
Коментари Харесай

Счетоводител даде телефона си на познат, онзи офейка с него, докато говори

> На 15 февруари 2017 година подсъдимият отишъл в офис на счетоводна адвокатска фирма. От работещия там счетоводител, който познавал, изискал да организира диалог от мобилния му телефон. Докато телефонирал, Петър Ив. напуснал адвокатската фирма дружно с непознатия телефон. Веднага по-късно предложил в магазин за мобилни телефони непознатата движимост за продажба, като заявил, че телефонът е негов. Получил сумата от 110 лв. и си тръгнал.

Собственикът на мобилния уред почнал да търси Петър, като звънял на личния си телефон. Апаратът бил изключен.

Отишъл в дома му и му изискал пояснение. Тогава подсъдимият си признал, че е продал телефона. С контракта, подписан с мобилен оператор, и с гаранционната карта счетоводителят потвърдил пред продавача на магазина, че е притежател на телефона, и получил назад движимостта си. Подсъдимият заречен да върне взетата сума от 110 лв., само че не сторил това.

Присвоената движимост е оценена от назначената по делото съдебнооценителна експертиза на 310 лв..

Съдебнопсихиатричната експертиза, назначена от Районната прокуратура във Варна на подсъдимия, посочила, че той има психологични и поведенчески разстройства, които се дължат на комбинирана приложимост на психоактивни субстанции и синдром на взаимозависимост от опиоиди, макар че разбирал свойството и смисъла на осъществяваното и можел да управлява постъпките си. Подсъдимият е осъждан няколко пъти за осъществени закононарушения срещу собствеността. 

Предстои делото против Петър Ив. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР