На 15 декември от 20:00 часа Камерният оркестър на Театър

На 15 декември от 20:00 часа Камерният оркестър на Театър ...

"Италия - музиката е любов". В главната роля Камерният оркестър на Ла Скала.


На 15 декември от 20:00 часа Камерният оркестър на Театър Ла Скала Cameristi della Scala ще открие 33-ото издание на Новогодишния музикален фестивал.

В зала 1 на НДК ще звучат творби от италиански композитори под заглавие "Италия - музиката е любов". Концертът ще бъде открит с известната Трета сюита от Антични танци и ария от Оторино Респиги. Публиката ще чуе още популярната Трета Соната "а куатро" на Джоакино Росини - свежа музика, с виц и грация, написана за домашно забавление.Още по тематаНДК се готви за Новогодишния музикален фестивал3 дек 2019 22:150Марко Енрико Босси, известен за времето си органист, композитор и педагог също е сред композиторите, чиито Intermezzi goldoniani, създадени през 1905 г. в почит към Карло Голдони, ще звучат на 15 декември.

Финалната пиеса от програмата на концерта е композиция на Емануеле Педрани. Той е известен контрабасист, в момента член на състава на оркестъра на Миланската Скала, женен за българка - флейтистката Десислава Петева. Музиката му е вдъхновена от преживяванията му, породени от природни картини и народните традиции на страната ни, които той с удоволствие и находчивост споделя със слушателите си. Сюитата Walking on the Air (Летя от щастие) за пиано и оркестър е специално аранжирана за предстоящия концерт в зала 1 и ще бъде представена в три части – "Френетични седем", "Валс за Деси" и "Нестинарка".

На 15 декември публиката ще стане част от завладяващо музикално изживяване поднесено с италиански финес и много специално отношение към България, която Педрани посещава често заедно със съпругата си.

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg, на цени от 30 до 80 лв. както и ВИП билети от 90 лв. За ученици, студенти и пенсионери билетите са с 20 % отстъпка.

Любителите на класическата музика ще могат да зарадват себе си, свой близък или приятел с празничен ваучер за събития от програмата на Фестивала. Ваучерът е подходящ за коледен подарък на цялото семейство и е в две предложения - от 50 и 30 лв.
По публикацията работи: Александър Попов

Източник: dnes.bg