На 15.02.2019 г. в Министерството на здравеопазването постъпи информация от

...
На 15.02.2019 г. в Министерството на здравеопазването постъпи информация от
Коментари Харесай

Още четири случаи с клинични симптоми на морбили са съобщени от РЗИ-Благоевград

На 15.02.2019 година в Министерството на здравеопазването постъпи информация от РЗИ-Благоевград за нови 4 случая на морбили, всички приети в болница през днешния ден в Инфекциозното поделение на МБАЛ – Благоевград.  Три от случаите са на деца от гр. Разлог, надлежно на възраст 1 г.5 м, 1 г.8 м и 13 година Децата са били приети в болница в МБАЛ –  Разлог с разнообразни диагнози и са били изписани преди да се появят клиничните признаци на първите случаи на морбили, обявени на 14.02.2019 година В момента се изследва имунизационният им статус.

Четвъртият случай е на мъж на 27 година от гр. Разлог, дошъл от Италия преди към седмица с недоволства от висока температура и кашлица. Лекувал се е в домашни условия, само че заради неповлияване на признаците, след обзор от общопрактикуващ доктор, е приет в болница със подозрение за морбили. Мъжът е в тежко положение с дихателна непълнота и е преведен в Отделение по анестезиология и интензивно лекуване.

От осъществените лабораторни проучвания на постъпилите на 14.02.2019 година 12 проби в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ досега 7 са с позитивен резултат за морбили. До края на деня се чака да бъдат регистрирани и останалите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР