На 14 юли Европейската комисия прие пакет от мерки, който

...
На 14 юли Европейската комисия прие пакет от мерки, който
Коментари Харесай

Производителите се обявиха срещу забрана на двигателя с вътрешно горене от 2035 г.

На 14 юли Европейската комисия одобри пакет от ограничения, който планува понижаване на нездравословните излъчвания СО2 с 55% до 2030 година (в съпоставяне с 1990) и превръщането на Европа в климатично безпристрастен континент пред 2050 година. Основна част от проекта е цялостната възбрана на продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година.

Ограничението ще засегне освен бензинови и дизеловите модели, само че и хибридните коли, а също по този начин тези на пропан-бутан и метан. Предложението следва да бъде разисквано от Европейския парламент и надлежно да бъде признато от 27-те страни-членки на Европейски Съюз. То обаче не е по никакъв начин по усета на производителите на коли в Европа.
 Автомобилната промишленост понесе нов нечовечен удар Автомобилната промишленост понесе нов нечовечен удар
Настоящата година не може да бъде избрана като сполучлива за доставчиците и за автомобилните производители. И едните, и другите се оказ...

От Европейската асоциация на автопроизводителите (ACEA), постигането на сходни цели ще бъде доста мъчно за автомобилния бранш и за заети в него милиони хора. Шефът на ACEA – Оливер Ципсе, който е основен изпълнителен шеф на BMW, промишлеността би трябвало да се концентрира върху нововъведенията, а не върху възбраната на съответни технологии.

„ Поне на този стадий възбраната не е рационално решение. Постигането на сходни цели няма по какъв начин да бъде осъществено без обилни старания от всички заинтригувани страни, включително и самите страни “, разяснява Ципсе.

Асоциацията на немската автомобилна промишленост (VDA) също подлага на критика желанията на Европейската комисия най-много поради възбраната на хибридите. Според ръководителя на организацията Хилдегард Мюлер, това опонира на самата концепция за въвеждане на нововъведения.

„ Това е антииновация, която лимитира освен производителите, само че и избора на потребителите “, съобщи Мюлер.
 Производството на електрически автомобили ще поевтинее през 2024 година Производството на електрически автомобили ще поевтинее през 2024 година
Производството на електрически автомобили ще поевтинее през 2024 година, твърди в свое проучване швейцарската финансова компания UBS, като посоч...

Изданието Automotive News оповестява, че предлагането е признато „ на нож “ и от Европейската асоциация на снабдители на съоръжение (CLEPA). Нейният секретар Зигрид де Фриз е безапелационна, че това не е методът за развиване на промишлеността, защото сходни дейности ще я отведат в друга посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР