На 14-ти октомври БМЧК навърши101 години от създаването си и

...
На 14-ти октомври БМЧК навърши101 години от създаването си и
Коментари Харесай

БМЧК - Ловеч отбеляза 101 години под мотото “Мирът започва с усмивка“

На 14-ти октомври БМЧК навърши101 години от основаването си и датата беше маркирана отмладите доброволци на Ловешката червенокръстка организация.



По случай събитието, от БМЧК-Ловеч споделиха:

" Ние сме се съхранили за най-важното, което прави организацията през последните над 100 години - да оказва помощ на хората.
Това, което хората не виждат от екраните и не чуват по радиото за нашата доброволческа работа е, че тя включва и доста отделено персонално време за образование и помощ на обществото. Много значима активност с дребните е построяването на приемливост и не дискриминация. Имаме случаи да вземем за пример, когато шефовете на учебните заведения сами ни канят да изнесем лекции по тяхна преценката - най-често предварителна защита на зависимостите и ПДП и водно избавителен най-малко. Съобразяваме се с техните стремежи.


За 101 годишнината на БМЧК – Ловеч ние младите доброволци на Ловешката червенокръстка организация дружно с младежите от АРТ КЛУБ " УСМИВКА " - ППМГ ЛОВЕЧ, от които е и младия червенокръстец Ивайло Иванов изрисувахме на моста до община Ловеч платно с емблемата на младежката ни организация на 100 плюс едната годинка под формата на люляк – знак на града ни. Добавихме и лицата на хора от другите раси в света в знак на мира на планетата. Изказваме своята признателност и горделивост за взаимната ни работа с екипа на АРТ КЛУБ „ УСМИВКА “ и тяхната ръководителка госпожа Москова – едно безпределно сърце, без което не можем!



На 10 метрово компактно пък изписахме мотото си през днешния ден „ Мирът стартира с усмивка “, на което с изключение на нас се включиха даже майки и дребни деца. Надухме и подарихме и 101 балона. А книгата за 100 годишнината - " Аз послужвам. 100 години БМЧК “ подарихме персонално на госпожа Корнелия Маринова – Кмет на община Ловеч, която персонално ни посети в символ на поддръжка на нашата годишнина и дейностите, които реализираме.

Книгата - " Аз послужвам. 100 години БМЧК “ подарихме посредством госпожа Иванова и на господин Светослав Славчев – регионален шеф на област Ловеч.



Във връзка с интернационалния ден за „ рестарт на сърцето “- 16ти октомври направихме и пред жители проява по първа помощ и по какъв начин се правят живото спасяващите дейности и първа помощ на манекени и се надяваме да има повече деца, които да проявят интерес и да се научат с наша помощ.



Още със старта на образователната година започнахме да привличаме нови доброволци от учебните заведения, като им предоставяхме осведомителни материали-брошури и плакати с нашите действия и им обяснявахме забавните акции, които се включвахме. Ние сме изцяло аполитични - сега, в който си сложиш знака на БМЧК, ти си в работа на цялото общество. Вдъхновяваме се от това да оказваме помощ на хората, а усмивката на едно дете, на което си оказал помощ... това е скъпо. Въпреки ситуацията, в която живеем ние ще продължаваме да учим младежите на филантропичните полезности, на нашите обичаи и най-много да бъдат хора със сърца съпричастни към хората в потребност ".

БМЧК-Ловеч
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР