На 14 октомври (събота), от 16 ч. в двора на

...
На 14 октомври (събота), от 16 ч. в двора на
Коментари Харесай

Празникът на квартала ще се проведе под мотото „Заедно в “Здравец“

На 14 октомври (събота), от 16 ч. в двора на СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ ще се организира Празник на квартала - Заедно в Здравец. Забавленията за дребни и огромни ще бъдат предшествани от акции по разчистване, боядисване и облагородяване на терени в квартал „ Здравец “, които ще се проведат на 30 септември и 7 октомври. Целта на самодейността е хората да се съберат и да положат грижи за пространствата в своя квартал, а по-късно да се забавляват дружно.

Събитието се провежда от Фондация „ Русе – град на свободния дух “ с финансовата поддръжка на „ Оргахим “ АД, „ Холеман България “ и „ Тива Плюс “. За логистиката в квартала оказва помощ кметският прокурист Димитър Йорданов, а чиновници на Оперативна програма „ Комунални действия “ и Оперативна програма „ Паркстрой “ ще подсигурят самодейността с персонална помощ и с нужната техника. Акцията в кварталите ще бъде в две следващи съботи, с цел да могат да се включат повече хора. Най-активните участници в почистването и облагородяването ще получат награди.

Кулминацията на Празника на квартала - “Заедно в “Здравец ” ще бъде веселбата в двора на СУПНЕ „ Фридрих Шилер “. Предвидени са занимания за всички възрасти и атрактивни награди. Аниматорите от празненство център „ Веселяците “ ще се погрижат за детското развлечение и фамилните игри, рисунките по лицата на дечицата и фотосите с обичани приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните състезания за най-вкусно домашно сладко и най-хубава домашна туршия. Кулинарното майсторство ще прави оценка особено жури от Професионалната гимназия по туризъм, а възпитаниците на учебното заведение ще предложат изненади за деца и родители.

Деница Филева ще направи здравословна работилничка „ Вкусно и потребно “ и ще организира урок по зумба. За празничното въодушевление ще способства и детският съвременен балет „ Дъга “ към учебно заведение „ Васил Априлов “, а танцьорите от „ Играорци “ ще поканят съкварталците да се включат в националните танци за здраве и тонус. В програмата ще се изявят и надарените деца от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, ЦДГ „ Детелина “, ДГ „ Здравец “, Народно читалище „ Захари Стоянов 1937 “ и други Младата изпълнителка Стефания Горначка ще показа свои песни, които бяха приветствани на музикалния фестивал „ Сан Ремо “ в Италия.

В края на празничната стратегия концерт ще изнесе русенската тайфа ПоПоКАТЕ5л, която показа обичани евъргрийни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР