На 14 май в Турция ще се състоят президентски и

...
На 14 май в Турция ще се състоят президентски и
Коментари Харесай

Кълъчдароглу очаква да спечели президентските избори на първия тур

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори. Кълъчдароглу и турският държавен глава Реджеп Ердоган ще бъдат главните кандидати за президентския пост. Редица други политици са подали заявки за кандидатиране за президентските избори във Висшата изборна комисия, само че съгласно анализатори възможностите им са минимални.

 

Изборите ще завършат на първия тур. Гражданите ще отидат до урните и ще изразят волята си. Те желаят смяна, посочи Кълъчдароглу пред опозиционната телевизия Халк Тв.

 

Според последните изследвания на публичното мнение президентските избори в Турция евентуално ще се проведат в два тура.

 

Кълъчдароглу също по този начин за следващ път даде обещание, че хората, изгубили жилищата си при унищожителните трусове на 6 февруари, няма да заплащат за новите жилища, които ще бъдат построени за тях, и няма да бъдат облагани с налози.

 

Лидерът на кемалистката НРП сподели пред Халк Тв, че в случай че завоюва на президентските избори, ще съобщи настоящия президентски замък на някой от огромните университети или ще го трансформира в теоретичен център.

 

Той акцентира, че възнамерява да работи в двореца " Чанкая ", който до 2014 година бе публична резиденция на турските президенти.

 

Кълъчдароглу разгласи и проекти да усили представителството на дамите в държавното управление и удостовери желанието си да назначи Екрем Имамоглу (кмет на Истанбул) и Мансур Яваш (кмет на Анкара) за вицепрезиденти, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР