На 14 май ще стане ясно дали германският автомобилен концерн

...
На 14 май ще стане ясно дали германският автомобилен концерн
Коментари Харесай

Фолксваген решава Пловдив или София на 14 май

На 14 май ще стане ясно дали немският авто тръст " Фолксваген " е избрал локация край Пловдив за новия си цех, научи " Марица ". Другият кандидат за идната инвестиция на концерна в размер на 1,4 милиарда евро, е терен към някогашния металургичен комбинат " Кремиковци ".

Мениджъри от " Фолксваген " са оглеждали неотдавна от въздух към 4000 декара край с. Калековец, които са в обсега на Тракия икономическа зона. За това се подразбра и от коментар на премиера Бойко Борисовот в бТВ: " Тук беше бордът на шефовете на някои от най-големите компании в Европа. Правителственият хеликоптер върви до Раковски, защото тези, които пристигнаха с частен аероплан, желаеха да облетят целия регион, където вероятно би била инвестицията им - да видят съседите, връзките, града. "

В края на предходната година " Фолксваген " разгласи, че търси място за нов собствен цех в Източна Европа, който да стартира работа през 2022 година Той ще е от така наречен multi-brand вид - ще създава коли от разнообразни марки под шапката на групата, включваща Фолксваген, Ауди, Шкода, Сеат и други.

В първичната листа с изключение на България, бяха още Турция, Сърбия и Северна Македония.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР