На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима

...
На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима
Коментари Харесай

Вдовицата на командоса Емил Шарков: 7 години след смъртта му МВР повтаря същите грешки

На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима негови сътрудници бяха ранени при спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Мъжът чакал спецотряда със заредено оръжие и подвел Шарков да смъкна щита си под претекст, че ще се съобщи. След трагичната развръзка, бяха открити редица пропуски при организацията на интервенцията.

В деня на нещастието командоси от отряда на починалия, брачната половинка му и близки отдадоха респект пред паметника на Шарков в Професионалната гимназия по електроника, която той е приключил. Отидоха да се поклонят и на паметната плоча на метри от лобното му място пред учебното заведение в Лясковец, чийто възпитаници той защитавал от нападателния Петко. Стрелецът излежава доживотна присъда без право на подмяна в пандиза Ловеч. Милена Шаркова откри за алегорично съвпадането на годишнината с Деня за амнистия.

" Мога да простя. Един от скъпите уроци, на които Емо ме е научил, да умея да се помирявам, да деградирам егото си и не е инцидентно, че навръх Прошка честваме 7 години от загубата му. Много ми липсва в това отношение, той беше индивидът, който ми работи като катализатор за това да бъда добър човек и да мога да прощавам на хората ", сподели тя.

Милена Шаркова сътвори фондация на името на брачна половинка си и сега оказва помощ на 87 деца на починали служители на реда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР