На 14 февруари лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи

...
На 14 февруари лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи
Коментари Харесай

Дейвид Камерън пристига на работно посещение у нас по покана на Мария Габриел

На 14 февруари лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, ще бъде на работно посещаване в България. Посещението се реализира по покана на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел в подтекста на засиления  политически разговор сред двете страни в последната половин година.

По време на визитата на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 година в Лондон  бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство сред България и Обединеното кралство. През януари 2024г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд  Камерън проведоха  среща в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

Планира се визитата на лорд Камерън в България да стартира с работна  среща с вицепремиера Мария Габриел. Ще бъдат дискутирани тематики от двустранния и интернационалния дневен ред.

В 10,30 ч. в Министерски съвет е планувано взаимно изказване пред медиите на вицепремиера Мария  Габриел, лорд Дейвид Камерън  и премиера акад. Николай Денков.

В програмата на визитата в България на  министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР