На 14 декември по традиция се почита паметта на великите

...
На 14 декември по традиция се почита паметта на великите
Коментари Харесай

Празник е! Най-зимните и чисти имена черпят днес

На 14 декември по традиция се уважава паметта на великите свещеномъченици Левкий, Тирс и Калиник.
Светите мъченици Тирс, Левкий и Калиник били родени във Витинската област, само че израснали в град Кесария. Те потърпевши поради Христа при царуването на император Деций. Мъжественото им самообладание при страшните изтезания и чудесата, проявени от Господа, убедили и езическия сановник Калиник в истината н ахристиянската религия.
Много години по-късно, към този момент при Диоклетиан, били страдалчески убити в Тиваидската страна (Египет) християните Асколон и Леонид. Но ревността към вярата се възбуждала все по-силно и по-силно, макар ужасното гонение. Езичниците ненадейно се обръщали към Христовата религия и отивали радостно на мъчения.
Мъченическата гибел на Аполоний и Филимон и станалите освен това чудасе обърнали към Христа самия игемон Ариан, който на своя ред запечатал вярата си със св. страдалчество.
Днес имен ден честват Белослава, Снежана, Белчо и техните производни .
Имената, свързани със снега, ясно демонстрират, че сме в сезона на зимата. А и да не забравяме, че в предишното, когато при нас идваше Дядо Мраз, с цел да ни остави дарове, той беше придружаван от неговата Снежанка.
Не можем да забравим и обичаната детска приказка на известните Братя Грим за Снежанка и за 7-те джуджета.
Името Снежана значи бяла, чиста и по природа дамите, които носят името Снежана са оптимистки, постоянно се надяват на нещо хубаво и положително, те са отлични уредници.
Белослава е славянско име, което значи бяла популярност. Жените с това име са сантиментални, поредни и откровени в връзките си с хората. Много инициативни и проспериращи.
Те са надарени с изискан нюх за хубостта, а богатата им психика разкрива податливост към изкуството и извънредно артистични качества. Много интуитивни и отзивчиви, положителни и очарователни персони, търсещи равновесие и баланс с природата и хората от своето обграждане, те са измежду хората, които с лекост реализират нравствен и физически комфорт.
Днес своя професионален празник означават и ветеринарните лекари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР