На 14 април Витоша ще стане арена на истински празник

...
На 14 април Витоша ще стане арена на истински празник
Коментари Харесай

Дойчин Боянов: Витоша е една изключителна планина

На 14 април Витоша ще стане сцена на същински празник с благородна цел! Алпинистът Дойчин Боянов и редица изявени български спортисти ще покажат, че природата би трябвало да е налична за всички, а единствено дружно може да реализираме това.

Боянов има една цел - да направи близката до София планина място за спорт и туризъм и за хора в неравностойно състояние. Той ще даде старта на един тип щафетен маратон от над 15 спортно-туристически действия , които целят популяризирането на идеята - да се изградят уреди, които да оказват помощ да хората с увреждания да бъдат покрай природата.

" Витоша е една изключителна планина! Тя не е ниска планина, а една от високите планини в България. Има 12 върха с височина над 2000 м, там е най-дългата пещера в България и едни от най-големите пещерни системи, от там извира река Струма. На Витоша се намират някои от естествените явления, като Морените. Най-старият резерват е там. Това са съкровищата на Витоша, които са ни по-малко познати ", описа Боянов в студиото на " Тази събота ".

Инициативите на 14 април ще стартират по паметника на Алеко Константинов в квартал " Княжево ". За искащи да се включат в самодейностите ще бъдат отворени някои от правите. Организаторите обаче нямат опция да обезпечат добра защита, а и задачата не е хората да излязат в планината. Те ще могат да проследят какво се случва посредством специфичен GPS тракер, както и в живите включвания на репортерите на bTV.

-->

SMS: С текст DMS VITOSHA на къс номер 17 777 за всички мобилни оператори; За клиенти по контракт с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лева.;

Банкова информация за подаяние: Получател: Дирекция на Природен парк " Витоша " IBAN: BG89TTBB94003121040423 BIC: TTBBBGSF При банка: Сосиете Женерал Експрес банк Основание за заплащане: Избери, с цел да окажеш помощ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР