На 14 април бях поканен да подпиша протоколи за 14

...
На 14 април бях поканен да подпиша протоколи за 14
Коментари Харесай

Лекарят на годината съсипа ръководството на Александровска болница и здравния министър на Борисов

На 14 април бях поканен да подпиша протоколи за 14 съвещания на Съвета на шефовете на Александровска болница, на които не съм участвал и нямам информация по кое време са се провели. Това съобщи доктор Александър Оскар, за 2020 година.
Видях, че на едно от съвещанията са утвърдени 2,8 млн. лв. „ за не разбрах какво ”. Общо към 30 млн. лв. са утвърдени в тези съвещания, изясни доктор Оскар. „ Тези съвещания не са се провели ”, настоя лекарят. И уточни, че от трима членове на директорския ръб (заедно с него), другите двама са подписали протоколите.
Медикът изясни, че по предписание трябвало директорският ръб да се събира на всеки 3 месеца, само че за последната година това не е ставало. Финансовото положение на лечебното заведение е пагубно, настоя той пред bTV.
След като изпратих сигнали за протичащото се, стартира лавина от репресивни ограничения против мен и подкрепилите ме хора, съобщи Оскар. След като имало кротичък митинг, трима сътрудници на Оскар, по думите му, били застрашени с административно наказване.
Според него, е неуместно казаното от шефа на Александровска болница проф. Борис Богов, че имало задоволително „ различни канали ” за събиране на шефовете.
Д-р Оскар цитира и публикация на „ Капитал ”, съгласно която компания на тъщата на някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов получавала пари от Александровска болница за доставка на храна във времето на активизиране на всички запаси поради пандемията. Според Оскар, „ това е непоносимо ”. Подпомагани са родственици на управлението на болничното заведение, счита лекарят – припомняме, че Ангелов ръководеше Александровска болница преди да стане здравен министър. Става въпрос за май-юни, 2020 година – допускам жестоко нарушаване на морално-етичните правила, безапелационен е лекарят, който употребява думите „ имали са опция да се облагодетелстват ”, до момента в който медици са се обединявали и са давали благо и драго поради пандемията, заключи доктор Оскар.
Д-р Оскар показва, че когато Ангелов поема управлението, болничното заведение нямала отговорности, само че по-късно стартира да ги натрупа. Задълженията са се нараснали с 6 млн. лв., просрочията – с 3 млн. лв., общата загуба е 65 млн. лв. – за последната финансова година, изброи доктор Оскар. Не мога да кажа, че оборотът се нараснал двойно по времето на ръководството му. Преди 7 години болничното заведение не е имала никакви отговорности, в този момент е в пагубно положение, настоя доктор Оскар.
За край, доктор Оскар съобщи, че на някои от лекарите в Александровска болница, които са взели участие във имунизацията против ковид, не са получили от 5 месеца дължимите съгласно него 1000 лв. за работещи на първа линия против COVID-19 медици.
Нямам предпочитание да съм политик, да управлявам болничното заведение. За мен е значимо болничното заведение да се ръководи от хора, които имат боязън от закона и ръководят съгласно закона, съобщи доктор Оскар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР