На 132 нарасна броят на загиналите след рухването на висящия

...
На 132 нарасна броят на загиналите след рухването на висящия
Коментари Харесай

Жертвите на рухналия мост в Индия нараснаха на 132, има загинали деца

На 132 набъбна броят на починалите след рухването на висящия мост в индийския щат Гуджарат в неделя. Съоръжението се срути, до момента в който беше цялостно с хора, които бяха пристигнали да гледат отбелязването на локални хиндуистки празници и паднаха в реката под моста, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Сред жертвите има неизяснен брой деца, а по данни на управляващите ранените са десетки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пак съгласно управляващите все още на рухването на моста на и към издигнатото по време на колониалната ера оборудване имало над 400 души. Щатският вътрешен министър Харш Сунгави заяви, че на самия мост е имало над 150 души.

Мостът над река Маччу в Морби е туристическа атракция, привличаща доста хора, които желаят да следят отбелязването на празниците Дивали (празника на светлината) и Чхат Пуджа.

В помощ на интервенцията за търсене на хората в неопределеност бяха изпратени 50 военнослужещи от индийските военноморски сили и 30 души от военновъздушните, оповестиха управляващите.

Назначен е петчленен проверяващ екип, който да обясни аргументите за нещастието.

Премиерът Нарендра Моди, който е на тридневно посещаване в родния си Гуджарат, заяви, че управлява персонално избавителната интервенция, в която се включиха и локални поданици. Той подреди на щатския министър председател да се задейства целият разполагаем запас за избавителната интервенция.

Опозицията упрекна държавното управление, че преди мостът да бъде още веднъж отворен за обществеността, не му е била направена цялостна техническа оценка, както и такава за тежестта, която може да понесе.

Съоръжението е било затворено за ремонт в продължение на половин година и е било отворено за гости едвам предходната седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР