На 13 януари в 4:20 сутринта адски взрив и последвал

...
На 13 януари в 4:20 сутринта адски взрив и последвал
Коментари Харесай

Психолози помагат на хора от взривения блок във Варна да преодолеят шока


На 13 януари в 4:20 сутринта пъклен гърмеж и последвал пожар безусловно опустошава етаж на блок 302 и нанася съществени вреди на общо 15 жилището. Двама души починаха, а 18 минаха през болница.

Часове след случилото се психолозите Мария Добрева и Пламена Любчева оказват помощ на потърпевшите да преодолеят шока.

" Разговаряме с тези потърпевши хора, които са се намирали в изострен стрес. За да знаят, че това е обикновено държание на ненормално стекли се условия ", споделя Пламена Любчева.

" Говори се за обстоятелствата. Какво той си спомня, какво е направил, кои са първите неща, които е направил. Разбира се, родителите да се погрижат за децата си. Да запазят живота им, да извикат помощ. Това всичко те го помнят и се е случило. И по-късно към този момент по какъв начин се усещат сега, какви мисли им минават в този момент през главата ", прецизира Мария Добрева.

Часове след случилото се хората са били уплашени, само че в относително положително положение.

" Те бяха съответни, говореха. Бяха признателни за оказаната поддръжка, тъй като може би не чакаха за тях да се погрижат и психолози, с изключение на лекари ", добави Добрева. При подобен изживян смут има действителна заплаха да се развие посттравматично стресово разстройство, изключително в случай че не се потърси помощ в точния момент ", считат експертите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР