На 13 септември от 09:30 до 12.00 часа bTV ще

...
На 13 септември от 09:30 до 12.00 часа bTV ще
Коментари Харесай

bTV със специално студио „Пътят на Европа“ на 13 септември

На 13 септември от 09:30 до 12.00 часа bTV ще излъчи специфичното студио „ Пътят на Европа “ в ефир, онлайн на btvnovinite.bg и по bTV Radio , в което феновете ще могат да проследят онлайн дебата за положението на Европейски Съюз през 2023 г . Водещ от София ще бъде журналистът Светослав Иванов, който ще посреща авторитетни посетители и анализатори, а от Европарламента в Страсбург директни включвания ще прави кореспондентът на bTV Новините за европейските институции Десислава Минчева - Раул.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се обърне към членовете на Европейския парламент и жителите на Европейски Съюз в своята годишна тирада #SOTEU 2023, с цел да направи равносметка на постигнатите резултати. За последните 12 месеца изпълнените обещания във връзка с сигурността, просперитета и общественото богатство на Европа са свързани с гарантиране и запазване на мира в Европа посредством поддръжката за Украйна, с вложения за създаване на зелена и цифрова стопанска система, ориентирана към развиването на континента, както и с създаване на резистентност на европейското общество при съблюдаване и подсилване на демократичните полезности и права за приобщаване. Въз основа на достиженията Урсула фон дер Лайен ще очертае главните цели, начинания и проекти за идната година. Това ще бъде нейната последна, четвърта годишна тирада в границите на сегашния законодателен мандат, преди изборите за Европейски парламент през 2024 година

bTV ще предложи диалози с Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи, която ще даде изявление в подтекста на събитията и процесите от европейската обществено-политическа сцена. Бойко Благоев, и. д. началник на Представителството на Европейска комисия в София, Надежда Нейнски, някогашен външен министър и Гергана Паси, някогашен министър по европейските въпроси , ще дебатират дружно с водещия Светослав Иванов по настоящите тематики и вероятности пред Съюза.

На живо от Страсбург кореспондентът Десислава Минчева - Раул ще ни срещне с български евродепутати от огромните политически фамилии в Европейския парламент, както и с Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Екологичен потенциал в София.

„ Идеята ни е да създадем по-разбираемо и налично събитие на всички bTV платформи, с цел да срещнем хората със положението и задачите за развиване на европейския континент. Като виновна медия за нас е значимо да предаваме значимите за България и Европа послания “, коментира Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Международният отдел на bTV Новините ще приготви подбрани видео материали, а цялата тематика ще търпи развиване през седмицата с изявления на всички уеб платформи – btv.bg, btvnovinite.bg и businessnovinite.bg, както и за по-младата публика в каналите на bTV Новините в Instagram и Tik-Tok.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР