На 13 септември на територията на област Монтана е проведена

...
На 13 септември на територията на област Монтана е проведена
Коментари Харесай

Полицаи от Монтанско с мащабна спецакция, разкриха редица престъпления

На 13 септември на територията на област Монтана е извършена профилирана полицейска интервенция за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони. В хода на акцията са осъществени инспекции на 131 МПС, 230 индивида, 76 лица от престъпен контингент и 16 техни сборища, 17 търговски обекта, 13 питейни и увеселителни заведения, 12 заложни къщи, 8 автоморги, сервизи и депа, 6 пункта за черни и цветни метали. Регистрирани са 7 закононарушения, формирани са 2 досъдебни производства. Едно лице е арестувано по Закона за Министерство на вътрешните работи. Съставени са 17 предупредителни протокола по ЗМВР, 25 акта за административни нарушавания и 19 фиша по ЗДвП.
Разкрити са редица закононарушения на територията на РУ-Лом. Намерен е газ-сигнален револвер револвер, тиня. 9 мм. Оръжието било без защитна втулка и сериен номер. То е конфискувано от жилището на 29-годишен гражданин на село Княжева махала.
По „ горещи “ следи е открит 64-годишен гражданин на Расово, който незаконно е лишил 510 лв. от товарен автомобил в селото. Откраднатите пари са върнати на притежателя. 
По време на акцията е оголен 39-годишен рецидивист от село Медковец, проникнал в частен дом в Лом, откъдето направил кражба на винтоверт и парична сума. През месец август проникнал и в различен частен парцел в крайдунавския град, откъдето отмъкнал стабилизатор, захранващ рекордоман на къщата, захранващи кабели на електрическа готварска печка " Раховец ", тв приемник и ел. нагревател.
По „ горещи “ следи е оголен 41-годишен от село Крива бара, който през летните месеци незаконно лишил разнообразни по тип движимости и желязо от ненаселен парцел във Василовци. 
Установен е и 37-годишен от видинското село Ружинци, проникнал в две къщи във Василовци и Дъбова махала, откъдето откраднал 2 велосипеда. Откраднатите движимости са върнати на притежателите. 
Акт по Закона за горите е формиран на гражданин на село Василовци за предпазване на противозаконна акациева дървесина
Криминалисти са открили престъпно проявен причинител на кражба на охранителна камера, инсталирана на фасадата на гараж в Монтана
Разкрити са закононарушения и на територията на районното ръководство в Берковица. 
Униформени са открили 22-годишен гражданин на кв. „ Раковица “, откраднал дамски златен пръстен, с тегло от 1.75 грама, от лек автомобил, благосъстоятелност на софийски гражданин. Колата е била паркирана пред болнично заведение в Берковица. Златният пръстен е открит, конфискуван и върнат на притежателя.
По време на акцията е открит и 0.140 кг ситно нарязан, насипен тютюн без заплатен данък е конфискуван от частен дом във Вършец.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР