На 13 октомври, в 20:00 ч., ще бъде даден старт

...
На 13 октомври, в 20:00 ч., ще бъде даден старт
Коментари Харесай

18-то поредно издание на CodeIT стартира на 13 октомври

На 13 октомври, в 20:00 ч., ще бъде даден старт на 18-то следващо издание на интернационалния конкурс по програмиране CodeIT, проведен от софтуерната компания Мусала Софт, благодарение на CSLab.

CodeIT е едно от най-старите надпревари в сферата и най-елитният частен конкурс по информатика в България. Той е и една от най-дългосрочните начинания на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна обществена отговорност на компанията и тактиката за поощряване на всички с ползи в региона на логаритмите, програмирането и осведомителните технологии.

Дни преди началото на състезанието, от Мусала Софт се похвалиха и с нови звездни попълнения в екипа си - Александър Станев и Енчо Мишинев, седми в класацията на стоте най-хубави програмисти в света.

Първият кръг (маратон) на CodeIT ще продължи три седмици. В него участниците ще би трябвало да се оправят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение по отношение на останалите състезатели. Всеки ще има опция да модифицира и надгражда решението си в продължение на целия рунд. В новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат дарове, а най-хубавите - специфични награди, обезпечени от спонсорите на състезанието.

Почетен член на журито, а тази година и патрон на първи кръг на CodeIT, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 година и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

На финалния присъствен кръг на CodeIT, както и предходни издания на състезанието, ще гостува известен ИТ гуру, който ще показа скъпия си опит и ще даде препоръки към младите гении. Тази година най-хубавите участници в състезанието ще се срещнат през май 2018 година с Иван Катанич – дълготраен хърватски играч по програмиране със златен орден от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Иван Катанич се е фокусирал върху машинното самообразование и блокчейн технологиите.

Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) към този момент е освежен, деен и подготвен за новото издание на конкуренцията. Сезон 2017/2018 на състезанието ще има и нов знак – лисица, известна на всички със своята съобразителност и способността си бързо да намира решения във всяка обстановка.

Новини и настояща информация от надпреварата: www.codeit.bg и във Фейсбук групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР