На 13 ноември, преди ден и две седмици, се заклех

...
На 13 ноември, преди ден и две седмици, се заклех
Коментари Харесай

Новият кмет на Варна разказа с какви абсурди се е сблъскал в общината: Ще осветля всички замесени лица

На 13 ноември, преди ден и две седмици, се заклех като кмет на Варна и заварих община с тежко завещание. Това евентуално не е изненада за никого. Всички чакахме ситуацията да е комплицирано, само че не допусках, че падението на предходното ръководство може да е толкоз огромно.

Това написа в своя Facebook профил новият кмет на Варна.

" Ето единствено някои от парадоксите, с които се сблъсках:

- Започвам с кабинета, който заварих. Мръсен, износен, миришещ неприятно и с надрани стени. Портретът на Левски беше закачен зад вратата. Сега виси против мен на почетно място. Българите обичаме дома си най-вече след фамилията. А неподдържаният дом приказва за липса на почитание. За комплицирани полезности, безгрижие и нихилизъм. Или като най-малко, за това, че в него не се живее. Което в тази ситуация на кметския кабинет също не е изненада за никого.

- Но дано продължа всъщност. Община Варна беше оставена единствено с една компания за зимно поддържане - за регион „ Аспарухово ”! Подчертавам - една компания за един от регионите на Варна. Варна има 5 региона. Останалите четири са били оставени без зимно поддържане. Въпреки това, градът при две поредни естествени бедствия остана пристъпен и в обикновено положение - това ми пишете самите вие, варненци. Да, с присъединяване на доброволци, само че разчистен. С общи старания. За което съм благодарен на всеки жител, който се включи.

- Успоредно с това Варна беше оставена без гориво за градския си превоз. Но рейсовете не стопираха! Градът беше оставен и без заплати за водачите на рейсовете, само че те въпреки всичко получиха заплати! Без Акт 16 на 60-те зарядни станции за електрическите рейсове 10 дни преди края на план за 84 млн. лева Може би преднамерено – с цел да се провалим. Но зарядните станции към този момент имат Акт 16, а документите от София донесох собственоръчно, тъй като държах да съм персонално зает и тъй като съответните органи не желаеха да ги дадат на различен, с изключение на на мен. Такова доверие имат държавните органи в досегашното управление на тази община.

- Община Варна не е кандидатствала за 40 млн. лева за индустриална зона - нямала била подготвени терени. Това ще оставя без коментар. Но не и без последици.

- Община Варна беше на път да остане без коледна декорация. Но тя към този момент е сложена. Дори свети! Защото нас не ни мързи.

- Утре ще се занимавам с планове (ремонти на улици и кръстовища) за над 60 млн. лева, сложени под риск от редица безотговорни хора, които към този момент не ръководят Варна.

- До края на седмицата имаме ново предизвикателство. Общината би трябвало да даде подготвени планове за 100 милиона лв. за финансиране през 2024 година Питам варненци дали съгласно вас администрацията има планова подготвеност да поеме 100 милиона лв. вложения за модернизирането на Варна? Въпросът е риторичен. Няма.

Преди 3 дни потърсих в Общината подготвени планове с позволение за градеж, с цел да им осигуря 16 милиона лв. от държавния бюджет за финансиране през 2024 година Знаете ли какъв брой такива открих? Три! За 16 милиона лв.. А на нас ни трябват планове за 100. До края на седмицата. Единственият подобен, който има подготвеност да кандидатства е планът за библиотеката, остойностен почти от общината за към 60 милиона лв.. Но за това ще ви приказвам идващия път.

Уверявам ви, че нищо не може да ме отклони от върховенството на закона, интереса на хората на Варна и твърдата ми решителност да ви опиша какво се е случвало с Варна в последните 10 години. Ще осветля и всички забъркани лица.

Но в този момент, в този миг, Общината се бори да възстановява ситуацията във всички региони след бурите. Работим и за вилните зони и селата, тъй като и там живеят варненци. Дал съм период до на следващия ден всички компании и екипи да се оправим с вредите от бурите и ще обявим завършек на бедственото състояние.

Ще би трябвало да се преборим и с подготвянето на плановете за финансиране. Очаквам, че ще ни се наложи да работим непрекъснато, с цел да наваксаме това, което не е било вършено старателно в продължение на години.

Когато приключим тези две жизненоважни за Варна задания, ще разглася приемен ден и брифинг, с цел да осведомявам варненци какво намерихме в досиетата. И кои са основните герои.

Тогава ще разглася и проверката - на кои звена и в какви периоди. Знам, че е време.

Но по-спешно нещо от подсигуряване на сигурността на хората, парите за града и естествения живот на варненци за 2024 година в този миг няма. Сроковете ни са напълно къси, а съдействащите хора - малко.

За мен и екипа вашата поддръжка е мощен мотиватор да се оправим в точния момент с тези неотложни задания. Другото – скоро, само че не в този момент. "



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР