На 13 ноември 2022 г. следователи от отдел Следствен на

...
На 13 ноември 2022 г. следователи от отдел Следствен на
Коментари Харесай

Следователи и експерти извършиха следствен експеримент на мястото, където бе убит български граничен полицай

На 13 ноември 2022 година следователи от отдел " Следствен " на Окръжна прокуратура-Ямбол и специалисти от отдел " Криминалистика " на  Националната следствена работа направиха следствен опит в граничната зона в землището на с. Голям Дервент, община Елхово.
 
Действията по следствието бяха осъществени от българската страна на пограничната ограда, на мястото, където бе убит български граничен служител на реда. Целта на следствения опит бе да се откри от кое място са създадени изстрелите против българския граничен патрул, тяхното направление, да се уточнят наличните свидетелски показания. На мястото е употребен мобилен център за следствие (криминалистична лаборатория), в това число дрон, 3D скенер и други
 
Следственият опит удостовери, че при откриването на стрелбата българският граничен служител на реда се е намирал покрай открития отвор в телената ограда. Смъртоносният изстрел е бил създаден фронтално против него с гладкоцевно оръжие, най-вероятно ловна пушка.
 
Установено е, че проектилите са сачми, доста от които при прекосяването си през оградата са се раздробили. Смъртоносният изстрел е бил последван от други, идващи в профил по посока на автомобила на българския патрул. Впоследствие стрелецът (и неговият сателит, както сочат доказателствата от паралелното следствие в Турция) са се изтеглили. Събраните доказателства са присъединени към следственото дело по случая.
 
Подробности за извършения следствен опит бяха дадени през днешния ден на брифинг в Националната следствена работа (НСлС) от началника на отдел " Криминалистика " в Национална следствена служба Даниел Цонков.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР