На 13 декември сутринта доставките на газ за ТЕЦ Варна,

...
На 13 декември сутринта доставките на газ за ТЕЦ Варна,
Коментари Харесай

Булгаргаз запорира сметките на ТЕЦ-а на Доган във Варна, врътнаха му и кранчето за газ

На 13 декември сутринта доставките на газ за Топлоелектрическа централа " Варна ", който е благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган , са спрени. Това потвърждават от " Булгар газ ". Причината е струпване на неплатени фактури за доста милиони.

До крайната мярка се е стигнало, откакто при започване на октомври още веднъж е имало прекъсване на газ а поради отговорности на Топлоелектрическа централа " Варна ". Тогава сдружението е платило 10 млн. лв., само че по-късно още веднъж се натрупали задължения.

След това, в средата на ноември, " Булгар газ " внася в съда иск за запор на сметките на Топлоелектрическа централа " Варна " поради новите отговорности. С решение на съда от понеделник това се случва, като е спряно и подаването на газ към електроцентралата.

Пред " 24 часа " Данаил Папазов, който съставлява Топлоелектрическа централа " Варна " и е някогашен министър на превоза, съобщи, че централата е спряна от 1 октомври, защото не успявала да изплати сметките си макар високите цени на тока на борсата поради пиковите стойности в цените на газ а. По думите му газ ът не е спрян поради задължения, само че не отхвърли, че централата има отговорности към " Булгар газ ", които обаче обслужва.

Изпълнителният шеф на " Булгар газ " Николай Павлов удостовери прекъсването на газ а, като посочи, че дългът на Топлоелектрическа централа " Варна " е към 24-25 млн. лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР