На 13 август 2024 г. от 13 ч. до 21

...
На 13 август 2024 г. от 13 ч. до 21
Коментари Харесай

Утре от 13 ч. до 21 ч. поради очакваните високи температури се ограничава движението за камиони над 20 т по пътни участъци в 6 области

На 13 август 2024 година от 13 ч. до 21 ч. заради предстоящите високи температури над 35 градуса, ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 20 т по пътни сектори на територията на областите Русе, Разград, Търговище, Шумен, Велико Търново и Ловеч.

В област Русе ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе - Разград в сектора от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти км до 37-ми км, както и по път I-5 Русе - Велико Търново от изхода на Русе при 6-ти до 65-ти км. Ще бъде спряно придвижването и по път I-5 в сектора от град Бяла в посока Русе до град Русе.

В област Шумен краткотрайно ще бъде лимитирано придвижването в права от Автомагистрала „ Хемус " от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша, както и по път I-4 Търговище - Шумен, в правата Черенча - п. в. „ Белокопитово " /от 250-и км до 258-и км/.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните транспортни средства ще бъдат ограничавани за придвижване в сектора от път I-2 Русе - Шумен - Варна, а в област Шумен по първокласния път I-7 Силистра - Шумен.

В областите Велико Търново и Търговище трафикът на камиони над 20 т ще бъде краткотрайно стеснен по път І-4 Севлиево - Велико Търново - Търговище сред с. Ново село и Черенча /от 101-и км до 250-и км/. Ще бъде спрян тежкотоварният трафик и в сектор от първокласния път І-5 Полски Тръмбеш - Велико Търново - Габрово от региона на Полски Тръмбеш до Дебелец /от 65-и км до 115-и км/, както и по път ІІ-55 Дебелец - Предела - Гурково, в правата от Дебелец до село Мишеморков хан.

В област Ловеч ще бъде спряно прекосяването на камиони над 20 т по сектор от път I-4 Коритна - Малиново /от км 9 до км 69/.

Спирането на тежкотоварния трафик в избрани сектори от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е с цел да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази живота и здравето на пътуващите.

При прекъсване на придвижването тежкотоварните коли ще изчакват отвън пътното платно на избрани места, без да пречат на останалите участници в придвижването. Ограничението не се отнася за моторни транспортни средства, пренасящи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР