На 13, 14 и 15 юни от 8:30 до 13:00

...
На 13, 14 и 15 юни от 8:30 до 13:00
Коментари Харесай

Тридневна акция по кръводаряване

На 13, 14 и 15 юни от 8:30 до 13:00 ч. в мобилен кабинет за кръводаряване, разположен на ул. „ Емил Де Лавеле ”, ще се организира акция по кръводаряване.

С цел основаване на по-добра организация е нужно всеки, който желае да кръводари, да записва своето предпочитание на имейла на Дирекция „ Здравеопазване ” – [email protected] като конкретизира датата и даде длъжностен телефон за връзка. След правене на график всеки ще бъде известен за часа и датата, на която може да се включи в акцията по кръводаряване.

Кампанията се провежда от Районен център за трансфузионна хематология, със съдействието на Община Пловдив, във връзка наближаващия Световен ден на доброволния и безплатен кръводарител – 14 юни.

Дарената кръв е незаменимо средство за избавяне и поддържане на човешкия живот. До този миг няма основан публичен, първокласен аналог или сурогат. Затова безвъзмездното кръводаряване е израз на състрадание, съчувствие и човещина. Кръводаряването е потребно, а операциите са безболезнени и не крият риск за здравето на донора. Взетата кръв се възвръща от организма за три-четири седмици, без да са нужни спомагателни ограничения и старания от кръводарителя.

От Центъра за трансфузионна хематология напомнят, че в резултат на пандемията от Covid-19 броят на безвъзмездните кръводарители в страната фрапантно е намалял. Във връзка с набавяне на нужното количество кръв, кръвни съставки и създадените от тях биопрепарати за потребностите на лечебните заведения, от центъра молят жителите да се включат в акцията, с цел да подпомогнат  лечебния развой на нуждаещите се пациенти.

Най-рядката кръвна група е тази, която в миг на неотложност е в сериозна наличност. Дарената кръв няма цена, по този начин както другарството, любовта и човешкия живот!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР