На 13-14 август в домашната планина на софиянци Витоша ще

...
На 13-14 август в домашната планина на софиянци Витоша ще
Коментари Харесай

Планински колоездачи от цяла България ще се включат в осмото издание на Home Mountain Enduro

На 13-14 август в " домашната " планина на софиянци Витоша ще се организира едно от най-интересните надпревари в планинското колоездене в България, а точно Home Mountain Enduro. Събитието по традиция е част от календара на Столична Община и фондация „ София европейска столица на спорта “, като тази година ще бъде и трети кръг от Българските Ендуро Серии.

Вчера публично беше разгласен маршрута, по който ще се организира конкуренцията тази година и той включва – 3 специфични стадия с обща дължина близо 10 км и обща негативна денивелация от над 1600 м. както и още 10 км трансферни отсечи, в които участниците се придвижват на самоход до старта на идващия стадий.

Началото на надпреварата ще бъде обещано в неделя, в 8:30 при хижа Алеко, откъдето състезателите ще се придвижат до Голи връх, където е и началото на първия стадий. След втурване по технично трасе, включващо голям брой корени, камъни, стръмни сектори и завой, участниците приключват първия стадий над Бай Кръстьо и се насочат към старта на идващия.

Етап 2 започва малко под Бай Кръстьо по едноименното трасе за втурване на Витоша. Този стадий е най-къс, само че за сметка на това с най-висока негативна денивелация, която го прави и най-стръмното трасе в надпреварата. След като финишират този стадий на начална станция на Драгалевския въжен превоз, състезателите се насочат още веднъж към върха, а малко под разклона за писта „ Витошко лале “ стартира и третия, заключителен стадий за деня.

Състезанието завършва над квартал Симеоново, откъдето участниците се придвижват до начална станция на Кабинковия въжен превоз, където ще се организира церемонията по награждаването. Победители са тези участници, които са дали най-хубаво общо време от всички специфични стадии, в категорията, в която се състезават.

За спечелилите има квалифициран паричен и веществен награден фонд от уредниците и сътрудниците на събитието от фондация София европейска столица на спорта, Ред Бул България, Витоша ски и магазин MSM.

Регистрацията за присъединяване към момента е дейна и можете да се включите в случай че решите, повече информация ще намерите на www.conceptcreative.org/hme.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР