На 12 юли в Арт галерия Нюанс“ бе представена експозицията

...
На 12 юли в Арт галерия Нюанс“ бе представена експозицията
Коментари Харесай

Галерия „Нюанс“ представя „Силуети в огледалото“

На 12 юли в Арт изложба „ Нюанс “ бе показана експозицията „ Силуети в огледалото “. Тя събира в себе си 15 огледала от век, 9 статуи на модерни създатели.Влезете ли в галерията, неизбежно ставате част от изложбата.

Симбиозата сред тези творби на изкуството, играта с отраженията и силуетите и пресъздаването на тайнствените истории, запечатани в старите огледала е дело на куратора на изложбата Емил Чушев. Експозицията влияе съвсем физически върху чувствата на посетителите и слага въпроси върху пространствените им усещания. В огледалата можете да видите самобитни портрети на скулптурните отблясъци, през портретите на всеки застанал в предишното пред огледалото до вашият персонален портрет пречупен през неподозирани акурси и гледни точки.

Колекцията е грижливо и прочувствено подбирана през последните 30 години от Франция, Италия и Австрия. нея има експонати в жанр сецесион, барок, непокътнати са истинските стъкла на част от огледалата, можете да видите позлата с розово злато и майсторки направена дърворезба. Скулптурите, които омпозиционно допълват огледалата са работа на Нели Христова, Крум Дамянов, Борис Гондов, Пенчо Добрев, Нина Лишовска, Валентин Митев и Благица Здравковска.

В продължение на епохи магьосници и пророци са утвърждавали, че вглеждайки се в огледало виждат неща, недостъпни за простосмъртните. Древните познания са свидетелствали, че огледалата са канали на енергийните потоци. Мистични хора от целия свят се взират в отразяващи обекти – огледала и изпадали в особени прочувствени положения. Тази процедура датира още от Древен Египет, част е от гръцката митология минава и през римските чародеи и средновековните магьосници, стига и до през днешния ден, където всеки може да откри своето прекарване посещавайки„ Силуети огледалото “, алерия „ Нюанс “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР