На 12 октомври Канада ще стане втората страна в света,

...
На 12 октомври Канада ще стане втората страна в света,
Коментари Харесай

Вижте коя е втората страна, която изцяло ще легализира канабиса

На 12 октомври Канада ще стане втората страна в света, която ще легализира канабиса. Но това не значи, че канадските жители от през днешния ден ще могат да отглеждат, имат и използват трева. Новото законодателство ще влезе в действие на 17-ти октомври, предава БГНЕС.
Освен това артикули съдържащи масла от канабис, като хранителни артикули, козметични артикули и електронни цигари ще бъдат налични през 2019 година
Легализацията на тревата се чака да даде подтик на канадската стопанска система и да генерира от 816 милиона $ до 1.1 милиарда $ за последните три месеца от годината.
В последна сметка се чака да бъдат събрани към 400 милиона $ от налози, от които всички провинции, както и държавното управление ще вземат дял.
Според статистиката 5.4 милиона канадци ще си купят канабис по законен метод през 2018 година, като все още 15% от популацията на страната към този момент пушат.
А светът ще следи, по какъв начин тази заверка ще се отрази на страната.
„ Има значителен интерес от страна на нашите съдружници ”, съобщи канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който призна пред медиите, че е пушил трева.
„ Те (съюзници ни) виждат, че Канада има смелостта да го направи… и те виждат, че актуалният режим не оказва помощ и не пречи на младежите да имат елементарен достъп до канабис”, сподели още Трюдо.
В международен мащаб 21 страни са легализирали използването на марихуана под някаква форма. В множеството страните, в това число Турция и Македония, е легално потреблението на растението за медицински цели. А единствено в Уганда от 2013 година насам е напълно позволено потреблението, развъждането и притежанието на канабис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР