На 12 май, от 10.00 часа Делегацията на българските социалисти

...
На 12 май, от 10.00 часа Делегацията на българските социалисти
Коментари Харесай

„Форум за прогресивни леви решения“ – перспектива и съдържание за лявото в България

На 12 май, от 10.00 часа Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал провежда „ Форум за прогресивни леви решения “. Събитието ще се състои в София Ивент Център, мол „ Парадайс “, бул. „ Черни връх “ № 100, ет. 3. Входът е свободен.

Целта на форума е да се върне наличието в политическата полемика като бъде показана лявата вероятност за ръководството на страната. Той ще бъде открит от Сергей Станишев и Петър Витанов, Джакомо Филибек – изпълнителен общоприет секретар на ПЕС и Биляна Борзан – заместник-председател на Групата на С&Д в Екологичен потенциал, Хърватия. В откриващия панел ще се включат и Жак Папаро – директор на Фондация „ Фридрих Еберт “ и Любомир Кючуков – директор на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

В навечерието на приемането на бюджета, в първия панел ще показват своите позиции по социално-икономическите тематики вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев, евродепутатите Цветелина Пенкова и Иво Христов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, както и финансистът Константин Проданов и Калоян Паргов – ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания.

През октомври тази година предстоят локални избори, а акцията за тях на практика към този момент стартира. Целта на уредниците на събитието е в нея да се върнат политическото наличие и конфликт на хрумвания за локални политики. В панела са поканени сполучливи леви кметове и общински съветници – Донка Михайлова, кмет на Троян, Владимир Георгиев, кмет на Самоков, Иван Таков – заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС, Нишан Джингозян – член на екипа на кмета на Лондон, Николай Гачев – общински консултант в Родопи, секретар в ОБ на МО в Българска социалистическа партия, както и политолога Страхил Делийски и Катерина Клинкова – учител по български език и литература.

Защитата на човешките права, отстояването на демокрацията, свободата на словото и върховенството на закона са изконни тематики на левицата. В този смисъл те не са и в никакъв случай не са били монопол на десницата. Левите решения по тях ще търсят проф. Антоний Тодоров, министърът на правораздаването Крум Зарков, евродепутатът Елена Йончева, политологът доцент доктор Татяна Буруджиева, Катя Кръстанова от Фондация „ Асоциация Анимус “ и деятелят Стойо Тетевенски.

Форумът е отворен за въпроси от публиката и ще бъде модериран от политолога доцент доктор Борис Попиванов, Иван Кръстев – секретар на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, доцент доктор Гинка Чавдарова – дълготраен изпълнителен шеф на НСОРБ и журналиста от БНР Диана Янкулова. Дискусията ще може да бъде проследена наживо във фейсбук.

https://www.facebook.com/events/3457066341273495

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР