На 12 май 2018 година на Писта Дракон - Калояново

...
На 12 май 2018 година на Писта Дракон - Калояново
Коментари Харесай

Търси се най-добрият млад шофьор

На 12 май 2018 година на Писта Дракон - Калояново ще се организира финалният стадий от надпреварата " Най-добър млад водач на България ", когато ще бъдат изпитани уменията зад кормилото на състезателите и ще бъде определен най-хубавият измежду тях, който ще получи страхотна премия - една година гратис шофиране на чисто нов автомобил Renault CAPTUR, оповестяват от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

За публиката ще има дрифт шоу, демонстрации от професионални рали състезатели, игри, награди и още много изненади.

Съюзът на българските автомобилисти, взаимно с представители на страната, неправителствения бранш и бизнеса започва първото по рода си съревнование за начинаещи, само че положителни водачи, което цели да насърчи най-отговорните млади водачи в България.

Участниците към този момент са известни, срокът за записване беше до 27 април на уеб страницата на събитието: www.mladshofior.bg. Те са активни водачи с до 5-годишен стаж зад кормилото, на възраст до 26 години, без влезли в действие наказателни постановления.

Сред финалистите са Георги Маринов от Пещера с 84 от вероятни 90 точки, Ангел Кацаров от Пазарджик с 81 точки, а първенецът в листата е Емил Рангелов от село Говедаре, спечелил 90 точки на теста за 14 минути и 1 секунда. С сходен резултат е и плевенчанка, на която обаче са били нужни 15 минути и 51 секунди, с цел да реализира максимума.

Кампанията стартира с първия стадий (теоретичен) - онлайн тест с въпроси в региона на разпоредбите за придвижване по пътищата, сигурността на придвижването, употребата на автомобила и държанието зад кормилото. Най-добрите 30 участници са класирани във втория стадий (практически) на надпреварата съгласно броя на верните отговори и времето, за което са решили теста. На писта „ Дракон “ идната събота те ще преминат през няколко разнообразни тествания, където ще покажат уменията си за шофиране, своята точност, автомобилни знания, само че също по този начин и по какъв начин реагират при положение на повреда и по какъв начин би трябвало най-правилно да окажат първа помощ на потърпевш. Участието във всяка една от дилемите по време на втория стадий на надпреварата ще носи точки на състезателите. След като завърши спортната част, точките ще бъдат сумирани и по този начин ще бъдат избрани финалистите и „ Най-добрият млад водач на България “.

Състезанието има за цел да сложи пътната сигурност като приоритет измежду младите и да покаже, че сигурността на придвижването се гради като полезност още в първите години зад кормилото.

Определението " Най-добър млад водач на България " е единствено по себе си достижение, което заслужава почитание и удивление. Кампанията ще трансформира финалистите в „ Посланици за пътна сигурност “ на Съюза на българските автомобилисти, като по този начин персонално те ще спомогнат за повишване на информираността измежду младежите по отношение на рисковете при погрешно държание на пътя. Организаторите са подготвили и материални награди. Въпреки че единствено един лидер ще получи Renault CAPTUR гратис за една година, останалите участници в акцията няма да си тръгнат с празни ръце. За смелите млади водачи, достигнали до финала, ще има още доста вълнуващи награди като картите на СБА за безвъзмездна пътна помощ в България и Европа.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР