На 12 март трябваше да се проведе поредното заседание на

...
На 12 март трябваше да се проведе поредното заседание на
Коментари Харесай

БНТ излъчва фалшиви новини – от некадърност или умишлено?

На 12 март трябваше да се организира следващото съвещание на Специализирания съд по делото „ КТБ “. Интересът към това дело е оневинен, защото към момента не е ясно по какъв начин се е стигнало до банкрута на банката и кои са същинските виновници за това.

Ето по какъв начин Българска национална телевизия оповестява какво се е случило в правосъдна зала:

„ Фалстарт на първите разпити по делото за източването на КТБ. Очакваше се през днешния ден след съвсем 10 месеца отсрочване да бъдат призовани първите обвинени за присвояването на над 2 и половина милиарда лв. от Корпоративна комерсиална банка.

До решението за пускане на разпитите се стигна, откакто арбитър Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на главния обвинен - банкерът Цветан Василев, който се намира в Сърбия и всички опити да бъде изправен пред Темида досега са несполучливи.

Освен него уличени в източването на КТБ са още 17 души, четирима от които през днешния ден трябваше да се явят в правосъдната зала.

Разпитите обаче не се състояха, защото Валери Карадачки се намира в болница, Николай Орешаров бил единствено известен по телефона и не се яви. Теодор Тенев се оказа в чужбина, а Емил Талов бил издирван на 2 адреса, само че не е бил открит, заради което съдът разпореди неговото търсене и отсрочи делото за 26 март ".

За сведение на управлението на Българска национална телевизия четиримата неявили се в съда са очевидци на прокуратурата , а не обвинени. Трудно ли се прави разлика? Освен това всички опити да бъде изправен (Цветан Василев) пред Темида досега са несполучливи също е погрешно, тъй като сръбските правосъдни институции до момента не са взели решение, поради липса на учредения и причини, които би трябвало да бъдат показани от българската прокуратура. Досега показаните явно н правят работа. И тази разлика ли е мъчно да се направи? Или Българска национална телевизия се пробва да манипулира публичното мнение посредством погрешна информация?

Дори Канал 3, който е под контрола на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, считан за най-яростния конкурент на банкера Василев оповестява:

Нито един от призованите за през днешния ден очевидци по мегаделото КТБ не се яви на разпит в Специализирания углавен съд ".

Четирима от призованите очевидци на прокуратурата не са се явили в съдена зала. Това е 100%! Както и да се манипулира истината, изводите се постановат сами. Интересно е да се означи, че зам.-главният прокурор Иван Гешев, който участва на всички правосъдни съвещания до момента и драговолно разяснява какво се случва от позиция на държавното обвиняване, е в Съединени американски щати. Дали това няма връзка с неочакваната липса на очевидците, които са привикнали с неговото застъпничество?

Всички останали медии ясно и тъкмо оповестяват точно обстоятелството, че четирима прокурорски очевидци не са се явили в съда. Как по този начин единствено Българска национална телевизия не е схванала защо става дума? Репортер на делото е Николай Минков. Дали той е предал погрешната информация или тя е била редактирана по-късно във разновидността, в който е излъчена, би трябвало да кажат следните лица:

Уляна Пръмова е шеф на Дирекция „ Информация “ на Българска национална телевизия . Преди това беше общоприет шеф.

Програмен шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков , считан за доближен до Делян Пеевски и Движение за права и свободи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР