На 12 март 2022 г., ден преди Националната конференция на

...
На 12 март 2022 г., ден преди Националната конференция на
Коментари Харесай

Предизвикателството пред жените в глобалния свят

На 12 март 2022 година, ден преди Националната конференция на ГЕРБ в София, в централата на партията се състоя съвещание на НИС на Жени ГЕРБ. Бяха разисквани целите на организацията за интервала 2021-2025. Заседанието се водеше от госпожа Екатерина Йорданова – ръководител на ЖГЕРБ. Участваха с изявления: Мария Габриел – еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младеж; Георги Георгиев – ръководител на Столичния общински съвет; Мария Христова – зам.-председател на ЖГЕРБ; Алина Милушева – зам.-председател на МГЕРБ.

Присъстващите над 40 дами от цялата страна, представляващи регионални управления на ЖГЕРБ, разискаха няколко основни тематики, измежду които бяха:

- насилието над дами в света и у нас, увеличено в пъти по време на пандемията;

- гласът на дамите за мир в света;

- конвенцията на МОТ, озаглавена К190, и битката за нейното одобрение: този документ се концентрира върху правото на всеки човек да има работно място без принуждение и тормоз; той поставя 3 съответни стандарта за битка с издевателството и насилието в света на труда. Другата седмица завършва подписката на Националната гражданска самодейност 190К за К190. Когато бъдат събрани 190 000 подписа, конвенцията ще бъде импортирана в Народното събрание, което има законово обвързване да започва нейното ратифициране;

От своя страна, Мария Габриел срещна присъстващите с най-новите стратегии на Европейска комисия, които подсигуряват възходящо финансиране на образованието на младежите, отбрана на дейците на образованието и културата в обстановката на война в Европа, нови ограничения против киберпрестъпността, която визира милиони дами, и решението на Европейска комисия да криминализира кибертормоза – изключително във връзка с интимните изображения. 2022 година е избрана от Европейска комисия за година на младежта със следните цели: равно възнаграждение, равно посланичество на мъже и дами в политическото управление, в цифровата стопанска система, в бордовете на частните компании, в целевото финансиране на стартъп фирмите, за равнопоставеност измежду дами и мъже в университети и Неправителствени организации.

Георги Георгиев приказва за увеличение на дотациите във връзка с дамите, претърпели принуждение, и увеличение на така наречен предпазени жилища. Предстои регистрирането на Правна клиника, която ще оказва юридическа помощ на потърпевшите от принуждение дами.

Беше разисквана и обстановката в Украйна. ЖГЕРБ ще се включи в дарителски акции и ще открие в понеделник банкова сметка, на която деятелите на ГЕРБ могат да внасят суми за подкрепяне на украинските жители на наша територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР