На 12-и октомври /събота/ по маршрута София-Кюстендил и обратно ще

...
На 12-и октомври /събота/ по маршрута София-Кюстендил и обратно ще
Коментари Харесай

Атракционен влак с парен локомотив и вагон от „Корона експрес” ще пътува между София и Кюстендил

На 12-и октомври /събота/ по маршрута София-Кюстендил и назад ще пътува атракционен трен с парен локомотив и вагон от царската комбинация „ Корона експрес”. Ретро пътуването се провежда във връзка отбелязването на 110 години от стартирането в употреба на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил. Събитието се организира по покана на предприемчив комитет, основан за честването на годишнината, и се осъществя от „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД.

Комплимент за пътуващите, като последно атракционно пътешестване за 2019 година, е включването на персоналния вагон-салон на цар Борис III от „ Корона експрес” във влаковата комбинация. Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на придвижване всички искащи ще могат да го прегледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни обстоятелства. Ретро влакът ще бъде теглен от парния локомотив № 01.23.

Атракционният трен ще потегли от Централна гара София в 08:30 ч. и ще дойде на гара Кюстендил в 12:40 ч. По време на празничното пътешестване на гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, с цел да могат пътуващите и гости да се насладят на проведените публични тържества. В противоположната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13:50 ч. Освен това на Централна гара София, както и в Кюстендил и Радомир ще се показват изложения с фотографии и текстови материали за линията.



Цената на билета за влака с парния локомотив № 01.23 от София до Кюстендил е 21.50 лева за пътешестване в една посока (с включено непокътнато място). За искащите да пътуват на по-кратки дистанции се обезпечава опция за следните прави по маршрута: София-Перник, София-Радомир, Перник-Радомир, Перник-Земен, Земен-Кюстендил. Цената на права е 7.50 лева в една посока с включено непокътнато място.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст. Националният железопътен транспортьор припомня, че децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон.

Предварителната продажба за закупуване на онлайн билети за пътешестване с атракционния трен № ЕВ6591/ЕВ6592 започва от през днешния ден (8-и октомври). Системата е налична на bileti.bdz.bg. От на следващия ден (9-и октомври) билети могат да бъдат закупени и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната от на следващия ден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР