На 12 и 13 декември председателят на Китай Си Дзинпин

...
На 12 и 13 декември председателят на Китай Си Дзинпин
Коментари Харесай

Новото позициониране на китайско-виетнамските отношения е това, което искат двата народа

На 12 и 13 декември ръководителят на Китай Си Дзинпин направи държавно посещаване във Виетнам. По време на него двете страни оповестиха, че ще построяват стратегическа общественост на споделена орис между тях, с което двустранните връзки навлизат в нов интервал.

В коментар на Виетнамската осведомителна организация се споделя, че визитата на Си Дзинпин е „ нов исторически жалон в двустранните връзки “, и показва желанието и решимостта страните да работят за богатството на своите нации.

Това е третото посещаване на Си Дзинпин във Виетнам от 2015 година и демонстрира високото внимание на Пекин към развиването на двустранните връзки. Като ръководени от комунистически партии страни, и Китай и Виетнам имат еднакъв обществен строй и системи, както и сходен път за развиване. В момента Китай се стреми към реализирането на рационализация в китайски жанр, а Виетнам също форсира процеса на национална индустриализация и рационализация, и това дава повече благоприятни условия за двустранно съдействие. Пекин предложи двете страни да пазят дружно световната система за свободна търговия, сигурността, стабилността, успеваемостта и инклузивността на световната индустриална верига и верига за доставки и да насърчат огромните китайски компании да влагат във Виетнам.

Изграждането на стратегическа общественост на споделена орис сред Китай и Виетнам ще се трансформира в нова насочна точка за развиване на двустранните връзки. Това също по този начин ще разреши на двата народа освен да живеят по-добре, само че и ще внесе повече позитивната сила в Азиатско-тихоокеанския район и света.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР