На 12 февруари 2007 г. двама полицаи от районното управление

...
На 12 февруари 2007 г. двама полицаи от районното управление
Коментари Харесай

От съдебните решения: Полицаи хванали Росен Ангелов гол в леглото с 11-годишно момиче

На 12 февруари 2007 година двама служители на реда от районното ръководство в Своге нахлуват във вила край Луково, населявана от Росен Ангелов. Униформените откриват голи в леглото 45-годишния към оня миг мъж и 11-годишно съвсем безпризорно момиче, гледащи нецензурен филм. Това написа ”Правен свят ”. Седмица откакто шестима души бяха невъзмутимо разстреляни в Нови Искър и до момента в който всички вероятни профилирани елементи на Министерство на вътрешните работи и армията са по следите на привлечения задочно като обвинен за едно от най-тежките престъпни закононарушения в последните 30-години рецидивист Росен Ангелов, две правосъдни решения от 2009 година разкриват съществени пропуски на ред институции, които индиректно са довели до случилото се в кървавата нощ на Нова година, написа още изданието.

На дневен ред се появиха правосъдните решения на Софийския областен съд и на Върховния касационен съд по третата присъда за Росен Ангелов, която обаче той по този начин и не изтърпява. От документите се схваща, че преди 11 години " Горският човек " е хванат да прави блудствени дейности с 11-годишно момиче не другаде, а във вила край село Луково. Където се е подвизавал, явно, несмущаван и без да е обект на търсене и през миналите години, в които съумява да влезе в контакт с Кети Кюхова. Става ясно, че преди 10 години Ангелов е бил адресно регистриран в блок 325 на ж.к " Надежда 3 " и по това време е работил като таксиметров водач, нищо, че в свидетелството му за съдимост е пишело " осъждан ".

На 12 февруари 2007 година двама служители на реда от районното ръководство в Своге нахлуват във вила край Луково, населявана от Росен Ангелов. Униформените откриват голи в леглото 45-годишния към оня миг мъж и 11-годишно съвсем безпризорно момиче, гледащи нецензурен филм. Жертвата е разпитана пред арбитър. Установено е, че не за първи път посещава къщата, населявана от Ангелов. Ден по-късно полицията открива, че педофилът към този момент е осъждан за обезчестяване, а до момента в който е боец и за обири. На 11 октомври 2007 година прокуратурата упреква " Горският човек " за това, че при изискванията на рисков рецидив на блудствени дейности по отношение на 11-годишната тогава В. В. Г. посредством събличането й и посредством опипването й в половата област – закононарушение по член 149, алинея 5 – т. 3 вр. алинея 1 вр. член 29, алинея 1 – б. " а " и б. " б " от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 5 години до 20 години. Прокурорът упорства за наказване към междинното планувано в закона. Адвокатът на Ангелов декларира, че заради необоснованост на осъществяването на твърдените блудствени дейности, подсъдимият следва да бъде оневинен, а различно – да му се наложи наказване, близо до минималното - поради неналичието на нездравословни последствия за жертвата.

Съдия Калинка Георгиева от Софийския областен съд приема за потвърдено, че Ангелов е причинител на действието, за което е обвинен. При определянето на присъдата съдията не регистрира присъдата на Ангелов от 1985 година за кражба, заради реабилитацията му. При установяване на наказването съдията регистрира обстоятелството, че през 1997 година " Горският човек " има присъда и за обезчестяване. Става ясно обаче че макар 7-годишната присъда, Росен Ангелов изтърпява действително четири години и половина, след което е предварително условно освободен.

Съдът не приема настояването на прокуратурата към присъдата за блудството да бъде прибавен и срокът за неизтърпяното от Ангелов наказване за изнасилването. В последна сметка на 13 май 2009 година, съдът намира: " Конкретната възраст на потърпевшата – относително ниска в диапазона до 14 години – за отегчаващо отговорността на подсъдимия събитие и не откри съществуване на други отегчаващи или смекчаващи отговорността условия. Поради това съдът откри, че следва да дефинира продължителността на наказването ЛС по актуалното дело близо до, само че под средата, сред минимума (5 г.) и средата (12,5 г.), а точно – 8 години отнемане от независимост. Предвид осъждането на подсъдимия по актуалното дело за закононарушение, представляващо рисков рецидив, той е рецидивист по смисъла на член 158, алинея 1, б. " б " от ЗИН; поради това първичният режим на изтърпяване на наказването бе избран съгласно член 47, алинея 1 – б. " б " от ЗИН – " непоколебим ".

От решението на Върховния касационен съд се схваща, че състав на Софийския апелативен съд на 10 юли 2009 година удостоверява присъдата на първа инстанция. Росен Ангелов не се помирява и упорства за анулация на ефикасната си присъда и пред състав на Второ наказателно поделение – съдиите Савка Стоянова, Юрий Кръстев, Жанина Начева. Рецидивистът твърди, че " наложеното наказване е очевидно незаслужено, заради което желае да бъде понижено към минимално планувания размер. Счита, че съдът погрешно е отчел възрастта на потърпевшата, защото тя е квалифициращ симптом на самото закононарушение. Не е имал съображение да преценява опасността след действието и предишни блудствени дейности, извлечени единствено от показанията на потърпевшата. За сметка на това, съдът е пренебрегнал ниската степен на общественоопасните последствия, поради отсъствието на понесена от малолетната психическа или физическа контузия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР