На 12 април (четвъртък) филиалът на Националния военноисторически музей –

...
На 12 април (четвъртък) филиалът на Националния военноисторически музей –
Коментари Харесай

Музеят на авиацията в Пловдив с вход свободен за Международния ден на авиацията

На 12 април (четвъртък) филиалът на Националния военноисторически музей – Музеят на авиацията в Пловдив, ще означи Международния ден на авиацията и космонавтиката с Ден на отворени порти от 9.00 до 17.00 часа и специфична стратегия.

Една от основните атракции за феновете на авиацията ще бъде свободният достъп до кабините на самолети МиГ-21 и Ми-24, а дребни и огромни ще научат забавни обстоятелства за живота в космоса. В просветителната самодейност „ Космическо учебно заведение “ гостите на музея ще схванат по какъв начин благодарение на аерокосмически и геоинформационни данни може да се документира, опазва и изследва културно-историческото завещание.

Проф. Георги Сотиров ще им опише за българското присъединяване в усвояването на космоса, а представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще запознае публиката по какъв начин се създава галактическа храна и по какъв начин може да я използваме в всекидневието си.

Събитието се провежда със съдействието на Институт за галактически проучвания и технологии – Българска академия на науките, Селскостопанска академия – Институт по криобиология и хранителни технологии – София, Българско астронавтическо сдружение – клон Пловдив, 24 авиационна база – Крумово, Сдружение „ Славянски свят “, СОСЗР –Пловдив.

ПРОГРАМА
10.30 ч. – Тържествен строй на военнослужещите от 24 Авиационна база и поднасяне на цветя на Паметника на починалите летци
10.30 до 16.00 ч. – Свободен достъп до кабините на МиГ-21 и Ми-24
11.00 ч. – Образователна самодейност „ Космическо учебно заведение “ – „ Документиране и запазване на културно-историческото завещание благодарение на аерокосмически и геоинформационни данни и технологии на образеца Средновековна Плиска “ – гл.ас. доктор Стефан Стаменов
11.45 ч. – „ Космическата храна – нова опция за функционално хранене в нашето всекидневие “ – Николай Солаков
12.30 ч. – Българското присъединяване в усвояването на Космоса – д.т.н. проф. Георги Сотиров

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР