-На 11 юни се навършват 5 години от официалното откриване

...
-На 11 юни се навършват 5 години от официалното откриване
Коментари Харесай

„Уни Хоспитал“ се утвърди на здравната карта в национален ма...

-На 11 юни се навършват 5 години от формалното разкриване на МБАЛ „ Уни Хоспитал “, каква е равносметката Ви за този интервал?

Д-р Чачова-Ранчева, шеф на „ Уни Хоспитал “:

-Извървяхме дълъг път – очевидец и участник съм на процеса, през който остарялата общинска болница се трансформира в супермодерно лечебно заведение. За нас като екип съществена цел за тези пет години е да предложим най-пълноценна и сложна грижа за здравето на нашите пациенти – от потвърдени експерти, прилагащи най-иновативни способи на лекуване благодарение на здравна техника и инсталация от последно потомство, следвайки задачата ни – Всичко за здравето под един покрив!

Д-р Проданов, пълномощник на „ Уни Хоспитал “:

-Около 18 000 пациенти приблизително на година сполучливо се лекуват в клиниките, отделенията и лабораториите ни. Тези числа, които резервират своята резистентност през този интервал за нас значат, че пациентите ни имат доверие.

Аз съм част от лекарския екип на болничното заведение от 5 години, което ми дава опция към днешна дата, когато съм и част от нейното управление, да отбележим преобразяването на лечебното заведение и неговото одобряване в съвременна високотехнологична болница, спечелила доверието на хиляди пациенти.

Неслучайно, за тези 5 години болничното заведение се утвърди като универсално, реномирано лечебно заведение в народен мащаб.

-Повече от година светът е в пандемия от КОВИД-19. Как се оправя болничното заведение в Панагюрище в тези условия?

Д-р Чачова:

-Имахме доста сложни моменти и бяхме изправени пред съществени тествания, само че мисля, че се справихме като екип. Излекувахме стотици пациенти, макар комплицирания ход на протичане на заболяването, в резултат на което мнозина изгубиха борбата с заболяването. Това е персонална покруса, в която ние като лекари сме съпричастни и постоянно загубата за нас е не по-малка. Но дружно се изправяме пред провокациите и продължаваме да ги посрещаме.

„ Уни Хоспитал “ стана първата болница в страната сертифицирана за ръководство на риска, обвързван с КОВИД-19. За нас това беше изключително значимо, тъй като ни даде убеденост, че работим в оптимални условия на сигурност, както за медицинския личен състав, по този начин и за пациентите.

Д-р Проданов:

-Ковид-19 е необикновено предизвикателство – предизвикателство за професионализма на всеки доктор и медицински експерт, и предизвикателство пред всяка болница като конструкция, способна да посрещне неизвестностите на пандемичната конюнктура и сполучливо да ги преодолява. И мисля, че нашата болница, нашият екип потвърди, че го може.

От първия ден на оповестяване на международната пандемия, съблюдаваме напътствията на виновните институции като РЗИ, РЗОК, Министерство на здравеопазването. Колегите наблюдават деликатно интернационалните логаритми на водещите лечебни заведения в света, които разгласяват своя опит при лекуването на ковид. Самите ние придобихме опит, само че към момента ни следва път, преди да можем да се поздравим, че сме се справили с заболяването. Важно е да подчертаваме, че в „ Уни Хоспитал “ работи Ваксинационен кабинет – значима част от процеса по ограничение мащабите на заболеваемостта.

-Кои са триумфите, с които Болницата може да се похвали за миналите 5 години?

Д-р Чачова:

-Естествено, преди всичко, това са излекуваните пациенти и всички тези, на които сме съумели да облекчим страданието и повишим качеството на живот. Благодарността на пациентите ни е измежду най-важните самопризнания за нас. Заедно с това се радваме на всяка премия, която получаваме. Десет от най-уважаваните ни експерти са в националната Лига на в. “24 часа “ „ Лекарите, на които имаме вяра “. Получихме награди за нововъведения в опазването на здравето, за вложения във високи технологии в медицината, за качество и сигурност, пациентска премия, за обществена отговорност. Бяхме удостоени със Сертификат „ Добра болница “ от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето и пациентски организации „ Заедно с теб “, Ротари ПРИЗнание за битката с КОВИД-19. Всичко това, ни дава сили и убеденост, че сме на прав път.

Д-р Проданов:

-Пет години са доста къс интервал от историята на лечебното заведение. Но е неоспорим факт, че за хората от района и за нас като екип построяването на една от най-модерните лечебни заведения на Балканите потвърди и продължава да потвърждава във времето визионерския взор на вложителя – „ Асарел-Медет “ АД – фактор за непоклатимост и богатство.

-Какво си пожелавате за идващите 5 години?

Д-р Чачова и доктор Проданов:

-Пожелаваме си на първо място здраве – на пациентите ни, на околните и фамилиите ни. В професионален проект работим интензивно за сполучливото национално и интернационално акредитиране на болничното заведение. Това уголемява хоризонта ни съществено и дава опция да развиваме медицински туризъм.

Д-р Красимира Чачова-Ранчева е шеф на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ от декември 2018 година. Има приключени специалности по Вътрешни заболявания и Пневмология и фтизиатрия, магистър по „ Здравен мениджмънт “. Член е на Българското сдружение по белодробни заболявания.

Д-р Ангел Проданов е пълномощник на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ от март 2018 година. Има добита компетентност по Анестезиология и интензивно лекуване, магистър по „ Здравен мениджмънт “, помощник е в МУ-Пловдив, катедра по анестезиология, незабавна и интензивна медицина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР