На 11 септември се навършиха 27 години от най-големия резил

...
На 11 септември се навършиха 27 години от най-големия резил
Коментари Харесай

27 години от един от най-големите абсурди – хиляди българи чакаха извънземните в Щръклево

На 11 септември се навършиха 27 години от най-големия срам в историята на Русе – деня, когато подправена вест за идване на извънземни събра хиляди на летище Щръклево, предава ТВН.

Годината е 1995, денят – 11 септември, ден, който можеше да влезе в историята на човечеството с невиждано до тогава събитие… Да, но не…, както споделяше един колега…

Няколко хиляди души чакаха на летището край русенското село Щръклево да посрещнат височайши посетители от друга планета. Контактьорки, облечени в бледорозово, уверяваха, че имат връзка с извънземните, които ще кацнат в 11:00 часа. За облекчение на посрещачите дамите държаха в ръце портрети на някои от извънземните водачи, нарисувани с молив.

Двете „ контактьорки “ – Здравка Крумова и Радка Трифонова подлудявaт града със известието, че на летището в с. Щръклево край града ще се приземи галактическият планерис (кораб) на маните от Република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей. Информацията за идването е предоставена и публикувана от медиите двадесетина дни по-рано.

Няма различен случай в българската история на такова огромно и проведено посрещане на извънземни посетители! На „ тенекията “ се хванаха няколко хиляди души – някои откровено вярващи в идването на извънземните, други – с известна доза подозрение, трети – за „ сеира “. Факт е обаче, че пред летището се събират толкоз посрещачи, колкото и Тодор Живков не постоянно събира. Пространството пред постройката на аерогарата приличаше на панаир, с неизменимите кебапчета и бира, семкаджии, сергии с прочие Няколко десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи охраняват събитието…

Всички чакат кораба, само че по този начин и нищо не се демонстрира от небето. Инициаторките на посрещането обаче резервират хладнокръвие и афишират на множеството, че извънземните са се уплашили от вниманието. След три часа очакване, с полицейска защита контактьорките се измъкват от региона.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР