На 11 ноември от 18.00 ч. над 500 граждани излязоха

...
На 11 ноември от 18.00 ч. над 500 граждани излязоха
Коментари Харесай

Гражданският протест във Велико Търново постави нови искания

На 11 ноември от 18.00 ч. над 500 жители излязоха на митинг във Велико Търново. Започнал като неодобрение против високите цени на горивата, митингът прерасна в подобен против ниските приходи и скъпия метод на живот, ширещата се корупция и срещу тези, които са били на власт до момента. Исканията са към този момент за по-добър живот . Гражданите регистрират, че Велико Търново е един от най-скъпите градове в страната и желаят цените и налозите да спаднат. Очакват от тези, които са на власт сега да вземат решение проблемите, които са основали. Призовават всеки, който е на някаква позиция, да стартира да си прави работата. Целта им е Велико Търново и България да станат по-добро място за живеене и децата да остават тук. Протестиращите показаха и засилена поддръжка на майките на деца с увреждания и настояванията за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
С лозунги „ За България. Това не е митинг. Това е протест! “, „ Те погребаха България “ и викания „ Оставка “ и „ Мафия “, хората показаха своето неодобрение. Една част от тях направиха автошествие из града, а друга част блокираха придвижването по пътя за София за към час. Гражданите се заканиха да продължат митингите си до осъществяването на техните претенции.

Протестът е позволен от община Велико Търново. Поради неналичието на стълкновения и нарушавания на публичния ред, от полицията не е употребена физическа мощ и полицейска техника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР