На 11 ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще вземе

...
На 11 ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще вземе
Коментари Харесай

Борисов решава на 11 ноември дали вади ГЕРБ от сглобката

На 11 ноември водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще вземе окончателното си решение дали да извади партията си от сглобката с " Продължаваме промяната-Демократична България ", с която дружно поддържат държавното управление на Николай Денков, предава " 24 часа ".

Преди това ръководителят на ГЕРБ ще организира национално заседание на партията си, което да разиска присъединяване във властта и резултатите от локалните избори. То обаче няма да се състои в един ден, а ще продължи до края на тази седмица. След което Бойко Борисов ще разгласи дали изобщо ще беседва с Кирил Петков и ПП-ДБ по какъв начин продължава взаимната работа, или напряко ще извади ГЕРБ от така наречен сглобка.

Днес Борисов разисква с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС дали са удовлетворени от взаимоотношенията си с тези от ПП-ДБ и какви са претенциите им към работата на държавното управление.

По време на предизборната акция персонално водачът на ГЕРБ, само че и депутати от партията му неколкократно показаха неодобрение от взаимното ръководство, в което партията на Борисов има единствено вицепремиерката Мария Габриел. Темите, които разбудиха най-вече кавги и офанзиви от страна на ГЕРБ към техните сътрудници бяха желанието на ПП-ДБ да резервира дерогацията на " Лукойл-Нефтохим " да работи с съветски нефт макар европейските наказания, настояването на премиера Николай Денков да бъде отхвърлен шефът на ДАНС Пламен Тончев и свиканото от министъра на финансите Асен Василев съвещание на държавното управление в отсъствието на премиера и Мария Габриел, с цел да бъдат признати измененията в данъчните закони.

" В момента сглобката даже не съществува ", заяви Борисов при обиколките си в страната сред двата тура на изборите и  заплаши Народното събрание да не може да проработи след вота.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР