На 11 нараснаха жертвите на в Югоизточна Турция вчера, съобщават

...
На 11 нараснаха жертвите на в Югоизточна Турция вчера, съобщават
Коментари Харесай

Турски военен хеликоптер се разби, жертвите са 11

На 11 набъбнаха жертвите на в Югоизточна Турция през вчерашния ден, оповестяват турски вестници през днешния ден. Сред починалите е командващият Осма войска ген. Осман Ербаш. Двама военнослужещи са ранени, показва равносметката в. " Йеничаг ".
Връзката с хеликоптера " Кугър ", който е изхвърчал в 13.55 ч. е била прекратена в 14.25 ч. през вчерашния ден. Инцидентът е станал в региона на град Татван при неподходящи метеорологични условия.
Военният хеликоптер е пътувал от окръжния град Бингьол за Татван, окръг Битлис. Веднага след случая на мястото на злополуката са били изпратени дрон, хеликоптер и аероплан CN-235 и са подхванати издирвателно-спасителни дейности, написа " Тюркгюн ".
Турският президент следеше интервенцията от самото й начало и се осведомяваше за развитията от министъра на защитата Хулуси Акар, показва още същото издание.
 Военен хеликоптер се разруши в Русия Военен хеликоптер се разруши в Русия
Военен хеликоптер се разруши в Русия, заяви Спутник Според локалните незабавни служби случаят е станал наоколо до град Соколови, който...
В. " Миллиет " осведоми, че това е четвърта злополука с хеликоптер " Кугър " в страната. Преди това сходни произшествия със същия тип хеликоптери в Турция са станали през 1997, 2003 и 2017 година, припомня изданието. 28 военнослужещи са изгубили живота си при предходните произшествия, добавя изданието. С жертвите на новата злополука броят на починалите нараства на 39.
По думите на министъра на защитата повода за злополуката по първични данни се корени в неприятното време, добавя " Миллиет ". В региона на случая е имало гъста мъгла.
" Сабах " отбелязва, че следващата злополука с този тип вертолет е насочила вниманието към хеликоптерите " Кугър ", които влизат в инвентара на турската войска през 1996 година Турция разполага с общо 50 апарата от този тип, от които двайсет са купени от Франция, а 30 са издигнати в Турция.
" Голяма болежка " (в. " Хюриет " ), " Турция в печал " ( " Джумхуриет " ), " Герои мъченици " ( " Йени шафак " ), " Душата ни изгоря " ( " Поста " " - това са някои от заглавията в турските вестници през днешния ден, които оповестяват за случая като водеща вест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР