На 11 май (включително) изтича крайният срок за подаване на

...
На 11 май (включително) изтича крайният срок за подаване на
Коментари Харесай

Крайният срок за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес изтича на 11 май

На 11 май (включително) изтича крайният период за подаване на заявление за гласоподаване по сегашен адрес и в преносима изборна секция на идните избори за Европейски парламент на 26 май.

Ако някой желае да гласоподава по сегашен адрес, а не по непрекъснат, то той би трябвало да подаде заявление до съответната община. 11 май е и крайният период, в който гласоподавателите с трайни увреждания могат да заявят пред общината желанието си да гласоподават на евроизборите в преносима изборна секция.

Искането се прави документално, по пример (Приложение № 14-ЕП от Изборните книжа), който можете да намерите тук. Трябва да го свалите, разпечатате и подадете до кмета на общината, региона, кметството или до кметския наместник по сегашния адрес. Данните, които се изискват, са единния цивилен номер на гласоподавателя, типа и номера на документа му за идентичност и автограф.

Искането може да бъде направено и посредством електронно заявление през интернет страницата на съответната община по сегашния адрес на лицето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР