На 11 май от 17:30 часа на открита сцена на

...
На 11 май от 17:30 часа на открита сцена на
Коментари Харесай

Награждават отличените в националния литературен конкурс Море 2022

На 11 май от 17:30 часа на открита сцена на ул. " Алеко Константинов “ журито ще разгласи отличените участници в IX Национален книжовен конкурс " Море " 2022, уредник Народно читалище " Св. св. Кирил и Методий 1985 " със съдействието на Община Бургас. Ще бъде показана също и книгата " Солени молекули " на Калоян Христов, притежател на Голямата премия за 2020.

Първото издание на състезанието е през 2003 година като част от програмата по разкриване на Звено за информация и образование на незрящи под заглавие " Излекувай болката с обич ". Следват второ издание " Обич за другия ", трето обвързвано с честването Деня на Европа и по тематика " Бургас с попътен вятър към " Европа " и четвъртото издание е " Морето-любов, болежка и фантазия ".

От 2007 година се свързва и е част от деянията на читалището във връзка 11 май - Денят на братята Кирил и Методий и патронен празник на читалището.

С решение на Читалищното настоятелство състезанието за есе се афишира за народен с името " Море ", като включва и лирика.

През годините в журито са били изявени създатели от Бургас и страната: Недялко Йорданов, Пламен Дойнов, Митко Новков, Паруш Парушев. Керана Ангелова, Стоянка Грудова, Ваньо Вълчев, Венда Райкова, Калина Тельянова, Росен Друмев, Елка Василева и други.

Тази година ръководител на журито е доктор Иван Христов и членове Катерина Стойкова, Румяна Емануилиду и композитора Георги Милтиядов.

Благодарим на нашите сътрудници в деветото издание на Национален книжовен конкурс " Море " 2022 – Издателка къща " Знаци ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР