На 11 май, когато Българската православна църква почита Светите равноапостоли

...
На 11 май, когато Българската православна църква почита Светите равноапостоли
Коментари Харесай

По инициатива на народните представители от ГЕРБ/СДС Варненското съкровище блесна в парламента

На 11 май, когато Българската православна черква уважава Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, по самодейност на народните представители от ГЕРБ/СДС -Варна, в Народното събрание беше публично открита изложбата „ 50 години Златна Варна “.

Това се случва половин век от откриването на Варненското златно богатство, станало знак на Варна и на България пред света, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Откриването му при инцидентен ров преди 50 години от багериста Райчо Маринов дава начало на последвалите археологически изследвания на Варненския халколитен некропол (средата на V хилядолетие преди Христа), което обръща визиите за античните общества и хвърля светлина върху най-древната европейска протоцивилизация, наречена „ Култура Варна “ (4600-4300 година прочие Хр.).

В изложбата са показани реплики и снимки на находките от некропола.

Събитието е с поддръжката на Община Варна и Регионален Исторически музей – Варна.

Изложбата, която ще остане до 24 май в Народното събрание, беше открита от ръководителя на Народно събрание на РБългария Никола Минчев.

На формалното разкриване участваха депутати от всички парламентарни групи, представители на национални и непознати културни институти и на туристическия бизнес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР